Elvis’in Presley’in ruhu Venedik’te!

Elvis Presley'in eşi, Priscilla Presley, 1985 yılında kaleme aldığı anı kitabından Sofia Coppola'nın uyarladığı, Venedik'te Altın Aslan için yarışan 'Priscilla' filminin galasına katıldı. Priscilla Presley, kendi hayat hikâyesini anlatan filmi izlemekte zorlandığını söyledi.

Kültür Sanat 6 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

80. Venedik Film Festivali, Hollywood grevi nedeniyle nisheten sönük geçse de yılın dikkat çeken yapımlarını seyirciyle buluşturmaya devam ediyor. Sofia Coppola’nın yeni biyografi filmi ‘Priscilla’ da bunlardan biri. Müziğin efsane ismi Elvis Presley’in eşi Priscilla Presley’in hayat hikâyesine odaklanan film, Venedik’te en çok ilgi gören ve konuşulan filmlerden biri oldu. Altın Aslan için yarışan filmin gösterimine katılan Priscilla Presley, rock müziğin efsanesi eşi ve gençliğine dair açıklamalarda bulundu.

Priscilla Presley, Venedik’te kendi hikayesinin anlatıldığı filmin galasına katıldı.

Priscilla Presley: Onunla hiç seks yapmadım

Priscilla Presley, hayatını ve Elvis’ ile olan ilişkisini konu alan yeni filmi hakkında konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. Sofia Coppola’nın yönettiği ‘Priscilla’nın galasından saatler önce Venedik’te düzenlenen basın toplantısında konuşan Priscilla Presley, eşi ile ilişkilerinin başlangıcına dair “Ailem için, Elvis’in benimle bu kadar ilgilenmesini ve bunun nedenini anlamak çok zordu. Gerçekten de bunun daha çok bir dinleyici olduğum için olduğunu düşünüyorum. 14 yaşında olmama rağmen, aslında çok daha olgundum. Onunla hiç seks yapmadım. Çok nazik, çok yumuşak, çok sevecendi ama aynı zamanda sadece 14 yaşımda olduğum gerçeğine de saygı duyuyordu. Düşünce olarak daha uyumluyduk ve ilişkimiz de böyleydi” dedi.

78 yaşındaki Pricilla Presley tartışmalara neden olan yaşı hakkında:”O benim hayatımın aşkıydı. Benim için çok zor olan yaşam tarzıydı… Kızımız vardı ve onu her zaman gördüğünden emin oldum. Sanki birbirimizi hiç terk etmemiş gibiydik. Bunu açıkça belirtmek istiyorum” dedi.

Henüz hayattayken kendisine dair bir filmin çekilmesi hakkında da konuşan Priscilla Presley, böyle bir yapımı izlemenin zor bir duygu olduğunu itiraf etti. Ancak çekim sürecinde Sofia Copolla’ya çok güvendiğini, yönetmenin ortaya en iyisini çıkarması için elinden geldiğini yaptığını söyledi.

Film, Priscilla Presley ve Sandra Harmon’ın birlikte yazdıkları 1985 tarihli ‘Elvis ve Ben’ adlı anı kitabına dayanıyor. Hikâye, Cailee Spaeny’in canlandırdığı genç Priscilla Beaulieu’nun, Jacob Elordi tarafından canlandırılan 24 yaşındaki Elvis  tanışmasıyla başlıyor. Film, rock müziğin efsane isminin, Priscilla’ya olan ilgisini ve ona karşı kontrolcü davranışlarını açık bir şekilde tasvir ediyor.

Woody Allen: MeToo hareketini destekliyorum ama iptal kültürünü aptalca buluyorumWoody Allen: MeToo hareketini destekliyorum ama iptal kültürünü aptalca buluyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.