Emin Alper, ilk kez tiyatro oyunu yönetecek

'Tepenin Ardı', 'Abluka', 'Kurak Günler' filmleriyle tanınan Emin Alper bu kez tiyatro oyunu yönetecek. Alper Dostoyevski'nin 'Öteki' eserini oyunlaştırıyor. Oyunda Yiğit Üzümoğlu, Erdem Şenocak, Derya Karadaş ve Gökhan Yıkılkan yer alıyor.

Kültür Sanat 7 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
'Öteki'nin oyuncu kadrosunda Cem Yiğit Üzümoğlu, Erdem Şenocak, Derya Karadaş ve Gökhan Yıkılkan yer alıyor.

Son olarak ‘Kurak Günler’ filmiyle 2022 yılına damgasını vuran Emin Alper rotasını sahneye kırıyor. Alper, Dostoyevski’nin adlı aynı eserinden sahneye uyarladığı ve yönettiği ilk tiyatro oyunu ‘Öteki’ ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Kadrosunda Yiğit Üzümoğlu, Erdem Şenocak, Derya Karadaş ve Gökhan Yıkılkan’ın yer aldığı kara komedi türündeki oyun yazarın çok genç yaşlarda yayınladığı ikinci romanı ‘Öteki’nin temel sorusunu takip edecek: “Fiziksel olarak kusursuz biçimde size benzeyen ama karakteri sizinkinin tam zıttı olan; nefret ettiğiniz, tahammül edemediğiniz özelliklere sahip; ve aslında tam da bu özellikleri nedeniyle sizin hedeflerinize sizden çok daha kolay ulaşabilen; dolayısıyla içten içe yerinde olmak isteyebileceğiniz biri karşınıza çıksa ne yaparsanız?”

Alper son olarak ‘Kurak Günler’ filmiyle birçok ödül kazanmıştı. Dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nde, Türkiye prömiyerini ise 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gerçekleştiren film Emin Alper’in dördüncü uzun metraj filmi. ‘Kurak Günler’ Antalya Altın Portakal’da En İyi Yönetmen dahil dokuz ödül kazanırken Ankara Film Festivali’nde de En iyi Film dahil altı ödülün sahibi olmuştu.

📌12 Ocak’ta Maximum Uniq Hall’de prömiyerini gerçekleştirecek oyun sezon boyunca Maximum Uniq Hall, Zorlu PSM, CKM ve DasDas’ta sahnelenmeye devam edecek. 

ÖTEKİ

Eser: Fyodor Dostoyevski
Yöneten ve Uyarlayan: Emin Alper
Oyuncular: Cem Yiğit Üzümoğlu, Erdem Şenocak, Derya Karadaş, Gökhan Yıkılkan
Yapımcı: Nisan Ceren Özerten
Sahne Tasarımı: Deniz Göktürk Kobanbay
Işık Tasarımı: Ahmet Sesigürgil
Ses Tasarımı: Okan Kaya
Yardımcı Yönetmen: Ömer Güneş
AI Artist: Deniz Savaş Ertan

27. İstanbul Tiyatro Festivali'ni 30 bin kişi izledi27. İstanbul Tiyatro Festivali’ni 30 bin kişi izledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.