Tanju Tuncel hayatını kaybetti

Tanju Tuncel hayatını kaybetti. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tuncel, 83 yaşında aramızdan ayrıldı. İstanbul Şehir Tiyatrosu'ndan emekli olduktan sonra çeşitli dizi ve filmlende rol alan Tuncel, koah hastalığıyla mücadele ediyordu. Tuncel'in cenazesi bugün toprağa verilecek.

Kültür Sanat 16 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Tanju Tuncel 83 yaşında hayata veda etti.

Oyuncu, Tanju Tuncel 83 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçı, bir süredir koah tedavisi görmekteydi. Kariyeri boyunca çok sayıda tiyatro oyunun yanı sıra dizi ve filmlerde rol alan sanatçı, 1940 yılında Adana’da dünyaya gelmişti. ‘Çalıkışu’, ‘Geniş Aile’, ‘Evdeki Yabancı’, ‘Sıdıka’, ‘Dadı’, ‘Şaşıfelek Çıkmazı’, ‘Çatısız Kadınlar’, ‘Ruhsar’, ‘Sevda Tepesi’, ‘Eyyvah Eyvah’, ‘Eyyvah Eyvah 2’, ‘Eyyvah Eyvah 3’, ‘Guruldayan Kalpler’ ve ‘Sarıkamış Çocukları’ gibi yapımlarda yer alan oyuncu, sanat hayatına Gençlik Tiyatrosu’nda başlamıştı. Sanatçı son olarak Özkan Çelik’in yönettiği 2019 yapımı ‘Babamın Kemikleri’ filminde Döne karakterini canlandırmıştı.

Tanju Tuncel’in vefatı sonrası taziye mesajı

İstanbul Şehir Tiyatroları’nda uzun yıllar boyunca yer alan ve buradan emekli olan Tanju Tuncel’in vefatı sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi hesabından da bir başsağılığı mesajı yayınlandı. Yapılan paylaşımda, “Canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan usta oyuncu Tanju Tuncel’e Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” denildi.

Tanju Tuncel’in vefat haberi sonrası ‘Eyyvah Eyvah’ serisinde birlikte rol aldığı Ata Demirer de bir taziye mesajı yayınladı. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ata Demirer,  “Hayatımda tanıdığım en naif, en kendine has insanlardan… Hani kimisi ‘ben buradayım’ der, ‘bana bakın!’ der, ‘ben!’ der… O hiç öyle değildi. Nur içinde yat Tanju Abla. Filmlerimiz, hatıralarımız baki…” dedi.

83 yaşında vefat eden Tanju Tuncel, bugün Erenköy Galip Paşa Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Osmangazi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Eurovision Özkan Uğur'u unutmadıEurovision Özkan Uğur’u unutmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.