Yönetmen Terzopoulos iki oyunuyla İstanbul sahnelerinde

Yunan tiyatro yönetmeni Theodoros Terzopoulos uzun bir aradan sonra iki oyunuyla İstanbul sahnelerinde. Yönetmen DasDas’ın İO Uluslararası Tiyatro Festivali’nde Henrik İbsen'in kült oyunu 'Nora' ve hem yönetmenliğini yaptığı hem de sahnede yer aldığı ‘İO’ oyunuyla seyircilerle buluşacak.

Kültür Sanat 17 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Theodoros Terzopoulos’un yönetmenliğini yaptığı ‘Nora’ oyunu 5 Kasım’da Maximum Uniq Hall’de İstanbullu tiyatroseverlerle ilk kez buluşacak.

DasDas’ın Eylül ayında ‘La Reprise’ ve ‘Gılgamış’ oyunları ile başladığı İO Uluslararası Tiyatro Festivali, yeni programıyla devam ediyor. Festival kapsamında Norveçli oyun yazarı Henrik İbsen’in 1879 yılında kaleme aldığı kaleme aldığı ‘Nora’, ünlü yönetmen Theodoros Terzopoulos’un rejisiyle İstanbul’da sahnelenecek.

İbsen’in üç ana karakteri olan Nora, Torvald ve Krogstad’ı ve onlar arasındaki üçlü ilişkiyi anlatan oyun, uluslararası birçok tiyatro/dans/performans gösterisini İstanbul’da ağırlamaya başlayan İO Uluslararası Tiyatro Festivali’nin konuğu olacak.

‘Nora’ oyunu Ibsen’in üç ana karakteri, Nora, Torvald ve Krogstad’ı ve onlar arasındaki üçlü ilişkiyi anlatıyor.

Terzopoulos’tan iki oyun

Önceki yıllarda birçok kez İstanbullu seyirciyle buluşan ünlü Yunan tiyatro yönetmeni ve eğitmeni Terzopoulos uzun bir aradan sonra iki oyunuyla ilk kez DasDas’ın İO Uluslararası Tiyatro Festivali’nde olacak. Geliştirdiği oyunculuk yöntemi ve düzenlediği eğitimlerle de çok sayıda oyuncunun örnek aldığı sanatçı, kendi yarattığı sahneleme teknikleriyle tiyatro dünyasının usta yönetmenleri arasında yer alıyor. Terzopoulos, ‘Nora’dan hemen önce hem yönetmenliğini yaptığı hem de sahnede olduğu ‘İO’ oyunu ile 3 ve 4 Kasım akşamlarında DasDas’ta ilk kez sanatseverlerle buluşacak. Kadrosunda Sophia Hill, Tasos Dimas, Antonis Myriagkos’un yer aldığı ‘Nora’ ise 5 Kasım’da Maximum Uniq Hall’de sahnelenecek.

Haftanın oyunu: Ölümün Tersi ArzudurHaftanın oyunu: Ölümün Tersi Arzudur

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.