Okan Bayülgen, Richard ile Harbiye’de

Okan Bayülgen'in uyarlayıp yönettiği ve aynı zamanda başrolünde de yer aldığı 'Richard' oyunu Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşuyor. Ödüllü oyun, 29 Temmuz akşamı sahnelenecek. Oyun eylül ayında da farklı şehirlerde tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Kültür Sanat 6 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Okan Bayülgen, 'Richard'ı uyarlayıp yönetiyor. Bayülgen aynı zamanda oyunun başrolünde de yer alıyor.

Okan Bayülgen yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı ‘Richard’ oyunuyla Harbiye’de. William Shakespeare’in ölümsüz eseri ‘3. Richard’dan yola çıkarak yazılan oyun prömiyerini geçen yıl 26. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapmıştı. Sezonun en çok izlenen oyunlarından biri olan ‘Richard”, ilk kez Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak. Vigor Kültür Sanat’ın organizasyonuyla, Kabara Dada ile Net Sanat tarafından hayata geçirilen oyun, 29 Temmuz’da sahnede.

Richard sezon boyunca büyük ilgi gördü

‘Richard’, sezon boyunca sahnelendiği salonlarda büyük ilgiyle karşılaştı. Okan Bayülgen’in dikkat çeken performansıyla sahnelenen oyun, 45 bin tiyatrosevere ulaştı. Yaz ayları boyunca sahnelenecek oyun, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nun yanı sıra 14 Eylül’de Antalya Açıkhava’da, 16 Eylül’de İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda ve 19 Eylül’de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda da sahnelenecek.

‘Richard’, sezon boyunca Yılın Prodüksiyonu, ‘Yılın Oyuncusu’ gibi ödüller kazanırken konusuyla da dikkat çekiyor. 2012 senesinde İngiltere kralı III. Richard’ın kemikleri bir otoparkta bulunur. Londra’da çoğunlukla sıra dışı sanat oyunları üreten küçük bir tiyatro ise aynı dönemde istek üzerine bu tarihi figürü oynayacaktır. Tiyatroya sığınan göçmen önce oyundaki İngiliz kralı rolünü, daha sonra da oyunun sahneye konuluşunu üstlenir.

‘Richard’ oyununun biletleri Biletix, Passo, Bubilet ve iTicket’ten satışa sunuldu. Oyun bitiminde Okan Bayülgen ve tiyatronun diğer oyuncuları da seyirciyle bir araya gelip oyun hakkında konuşacak.

İzlanda'dan gelen soğuk hava Müzik Radarı'na yakalandıİzlanda’dan gelen soğuk hava Müzik Radarı’na yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.