Emma Stone’un ricası var: Bana gerçek ismimle seslenin

'Zavallılar' filmiyle yılın en çok konuşulan oyuncularından Emma Stone bu başarısını yine bir Yorgos Lanthimos filmiyle perçinlemeye hazırlanıyor. 'Merhamet Hikâyeleri' filminde de başrolde yer alan oyuncunun izleyicilerden bir ricası var.

Kültür Sanat 28 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

“Norma Jean Mortenson kimdir?” sorusuna cevap verirken pek çok kişi zorlanacaktır. Ancak bu kişinin aslında Marilyn Monroe olduğunu söylediğimizde işin renginin değiştiğini anında görürüz. Peki “Emily Stone kimdir?” diye sorsak. Bir çağrışım yapsa da kesin cevap gelme olasılığı yüksek değil. ‘Zavallılar’ filmiyle yılın en başarılı performanslarından birine imza atan ve Oscar kazanan Emma Stone gerçek ismi olan Emily’nin insanlar tarafından kullanılmamasından şikâyetçi olduğunu söyledi.

35 yaşındaki oyuncu Hollywood Reporter’a verdiği röportajda yakın çevresindeki insanların kendisine Emma yerine gerçek ismi olan Emily şeklinde hitap ettiğini söyleyerek herkesten bu hassasiyeti göstermelerini rica etti. Oscarlı oyuncu bir dönem adını değiştirmeyi seçtiğini, çünkü Emily’nin kendisinden önce Oyuncular Birliği’ndeki başka biri tarafından kullanıldığını söyledi.

Emma Stone sahne ismini Spice Girls’ten ilham almış

‘Tue Curse’ dizisinden rol arkadaşı Nathan Fielder’ın kendisine kısaca “Em” dediğini ce bunun daha kolay olduğunu söyleyen ödüllü oyuncu geçmişte bu konuda çok da takıntılı olmasa da artık önemsediğini sözlerine ekledi. Aktris 2018’de verdiği bir röportajda Emma ismini seçmesinin nedeninin en sevdiği Spice Girl üyesinin Emma Bunton’dan kaynaklandığını belirtmişti.

Emma Stone ismi konusunda son dönemde hassas davranan tek isim değil. Yakın zamanda müzisyen The Weeknd de gerçek isminin kullanılması yönünde beklentiye sahip olduğunu açıklamıştı. Gerçek ismi Abel Tesfaye olan sanatçı Etiyopyalı köklerini simgeleyen bu ismin telaffuzunun zor olacağı düşüncesiyle kariyerinin başında The Weeknd’i kullanan müzisyen şimdi bundan pişmanlık duyuyor. Ancak yerleşmiş isimleri halk nezdinde değiştirmek de bir hayli zor.

Zavallılar: Kadın mülk değil özgürlüktürZavallılar: Kadın mülk değil özgürlüktür

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.