Emma Stone ‘Zavallılar’daki seks sahneleri hakkında konuştu

Yorgos Lanthimos imzalı 'Zavallılar' ödül sezonun en iddialı yapımlarından biri. Performansıyla geçen hafta Altın Küre'de en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan başroldeki Emma Stone filmdeki seks sahneleri hakkında konuştu. Hikaye için önemini anlattı.

Kültür Sanat 18 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Stone, 'Zavallılar'daki Bella rolüyle 2024 Oscar Ödülleri'nde en iyi kadın oyuncu kategorisinin en güçlü adayı.

Yorgos Lanthimos’un 80. Venedik Film Festivali’nde En İyi Film seçilerek Altın Aslan ödülü kazanan filmi ‘Zavallılar’ Türkiye’de vizyona girmek için gün sayıyor. 9 Şubat’ta izleyicilerle buluşacak filmin kadrosunda Emma Stone, Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe var.

Modern ve özgün bir Frankenstein hikâyesi olarak tanımlanan film övgüler ve aldığı yorumların yanı sıra seks sahneleriyle de konuşuluyor. Filmdeki performansıyla geçen hafta Altın Küre Ödülleri’nde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan Stone da filmdeki seks sahneleri hakkında konuştu, çekim sürecini anlattı.

Çekimlerde çok rahat hissettiğini söyleyen Stone canlandırdığı Bella Baxter karakterinin tam ve doğru şekilde anlaşılması için bu sahnelerin olması gerektiğini anlattı: “Çok rahattık. Her seferinde küçük bir odadaydık ve odada çok az insan vardı. Elle McAlpine harika bir oyuncu koçuydu. Hatta bu sahneler genel olarak en rahat sahnelerdi diyebilirim çünkü koreografi ve çekim süreci çok net bir şekilde belliydi.”

‘Bella’nın kendini keşfetme yolculuğunun bir parçası’

Stone sahneleri eleştirenler hakkında da konuştu:

“Çoğu insan daha yoğun hissettiği için bu sahnelere daha büyük tepki verdi. Ama ben bunlara hazırlıklıydım. Bella’nın yolculuğu ve büyümesi için tamamen gerekli sahneler bunlar. Seks sahneleri de Bella’nın kendini keşfetme yolculuğunun bir parçası.”

Alasdair Gray’in aynı adlı kitabına dayanan film Eylül ayında Venedik Film Festivali’nde birincilik ödülünü kazandığından beri neredeyse durmuyor. Stone’a Altın Küre’de da ödül getiren film ayrıca en iyi müzikal film ödülünü de kazandı.

Emma Stone ve Mark Ruffalo.

Stone rolünü çok sevdi

İzleyicileri 19. yüzyıl Avrupasına götüren filmde Stone karakteri için büyük bir değişim de geçirdi. Filmden paylaşılan ilk görsellerde Stone’un uzun siyah saçları ve kaşları dikkat çekmişti. Oyuncu karakterinin fiziksel görünümüne hazırlanırken kafasına ekstra saç eklendiğini, çok ağır olduğu için bunun kendisini zorladığını söylese de rolü için bütün bunları yapmaya değer olduğunu düşündüğünü söylemişti.

Stone izleyicilerden tam not alan performansını daha önce  kariyerinin en sevdiği rolü olarak tanımlamış, bu rolü bir hediye gibi gördüğünü söylemişti: “Bu filmde oynadığım karakter Bella’ya aşığım. O başka hiç kimseye benziyor. Geçmişi yok, bu yüzden kendini inşa ediyor. Dünyayla çok ilgileniyor ve hayat, tutku ve merakla dolu. Bu tür bir neşe ve macera duygusu olan birini oynamak inanılmazdı. Onun varlığı büyük bir hediyeydi.”

Altın Aslanlı 'Zavallılar' için takvimler 9 Şubat'a işaretlenebilirAltın Aslanlı ‘Zavallılar’ için takvimler 9 Şubat’a işaretlenebilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.