ENKA 2023’e Pink Floyd ve tango sesleriyle veda ediyor

ENKA Sanat 2023'e iki konserle veda ediyor. 25 Aralık akşamı AyşeDeniz Gökçin Pink Floyd şarkılarını piyanosuyla seslendirirken bir gün sonra da Borusan Quartet 'Piazzola ile Yeni Yıl Konseri' ile sahnede olacak.

Kültür Sanat 22 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

ENKA Sanat, 2023’ü iki konserle noktalandırıyor. Dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerle geniş kitlelere ulaşmayı başaran genç piyanist AyşeDeniz Gökçin 25 Aralık akşamı müzikseverlerle buluşuyor. ENKA’da ilk kez 10 yaşında sahne alan, klasik müziğe getirdiği yenilikçi solukla uluslararası arenada adından söz ettiren piyanist Pink Floyd düzenlemelerinden oluşan bir konser verecek. Konserde Hollywood Bağımsız Müzik Ödülleri’nde (HIMA) En İyi Modern Beste Ödülü’nü aldığı Patterns albümünden Kelton dahil kendi bestelerinden oluşan repertuvarı da seslendirecek. Gecenin finalinde ise Cumhuriyetimizin 100. yılına özel hazırladığı bestesini çalacak ve böylelikle bir Türk ve kadın besteci olarak Cumhuriyet’in kadınlara kazandırdığı hakların müzikteki yansımasını sunacak.

Yılın son konserinde ise Türkiye’nin önemli oda müziği topluluklarından Borusan Quartet 26 Aralık’ta sahne alacak. Konserde Arjantinli tango bestecisi Astor Piazzola’nın en sevilen yapıtlarından özel bir seçki sunulacak. Nuevo Tango’nun yaratıcısı, başta tangolar olmak üzere konçertolar, oda müziği yapıtları ve film müzikleri  dahil toplam 750 yapıttan oluşan bir repertuvar bırakan Piazzola Borusan Quartet’ın konserinde bir kez daha anılacak. ENKA Oditoryumu’ndaki etkinlikler saat 20.30’da başlayacak. Konserlerin biletleri biletix ve ENKA Sanat gişesinde  satışta.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.