ENKA Açıkhava sezonu açıyor: Öğrencilere müjde her etkinlik 40 TL

Yazın klasiklerinden biri haline gelen ENKA Açıkhava Tiyatrosu etkinlikleri, 10 Temmuz'da başlıyor. Tiyatrodan film gösterimlerine ve konserlere uzanan geniş bir yelpazede kültürel aktivetelere ev sahipliği yapacak ENKA Açıkhava'da bu yıl öğrenciler etkinlikleri 40 TL'den izleyebilecek.

Kültür Sanat 20 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Sertab Erener, ENKA Açıkhava'nın özel konuklarından biri olacak.

ENKA Sanat, yaz aylarında etkinliklerini gerçekleştirdiği ENKA Açıkhava’da sezonu açıyor. ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nun etkinlik programı, besteci- piyanist Fazıl Say ile usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal’ı aynı sahnede bir araya getiren bir konserle başlıyor. Fazıl Say’ın, Nâzım Hikmet’in unutulmaz şiirlerinden esinlenerek bestelediği ve Nâzım başlığı altında sunduğu eserlerden bir seçkinin yer alacağı gecede, şiirleri Genco Erkal seslendirecek. 10 Temmuz’daki konserde, Fazıl Say’ın kendi solo piyano eserlerinden oluşan bir repertuvar da yer alacak.

https://youtube.com/watch?v=PJFR3p7UwU0

ENKA Açıkhava farklı türleri buluşturuyor

ENKA Açıkhava’da yaz boyunca gerçekleştirilecek olan etkinliklerde sanatın farklı türleri sanatseverlerle buluşacak. Rock müziğinin önemli ismi Teoman, 18 Temmuz’da geçmişten günümüze hit olmuş şarkılarından özel bir seçki ile izleyici karşısına çıkacak. 28 Temmuz’da, Türk müziğinin güçlü sesi Birsen Tezer, son albümü ‘Kağıttan Kaptanlar’da yer alan şarkılarını seslendirirecek. Konserde senfonik, caz, film ve sahne müziği alanlarında eserler veren ünlü besteci Sabri Tuluğ Tırpan da konuk sanatçı olarak yer alacak.

Kardeş Türküler ve Jülide Özçelik bir arada

Kardeş Türküler, Jülide Özçelik’in de konuk olduğu ‘Kıyıda’ konseri, 1 Ağustos’ta müzikseverlerle buluşacak. Sanat hayatında 30 yılı geride bırakan sanatçı Sertab Erener ile gitarist, söz yazarı ve besteci Emre Kula, 28 Ağustos’ta ENKA Açıkhava Tiyatrosu’nun konuğu olacak. İkili konserde, Sertab Erener’in son albümü ‘Ben Yaşarım’ ve en sevilen parçalarından benzersiz bir repertuar sunacak. Türk halk müziği parçalarını batı müziği enstrümanları ve altyapısıyla yorumlayan, Serkan Keskin, Taner Ölmez ve Fırat İkisivri’nin kurduğu Barabar, 29 Ağustos’ta müzikseverleri bir kez daha Anadolu topraklarında keyifli bir yolculuğa çıkartacak. Kendine özgü tarzı, müziği ve şarkı sözleriyle büyük ses getiren Büyük Ev Ablukada, 6 Eylül’de gerçekleştireceği akustik konserle hayranlarıyla buluşacak.

Türk Tiyatrosu’nun usta ismi Genco Erkal’ın dilimize çevirdiği, dramaturjisini ve yönetmenliğini üstlendiği Dostlar Tiyatrosu’nun son oyunu ‘İmparator’, 17 Temmuz’da, Murat Daltaban’ın yönetmenliğini yaptığı Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun müzikli oyunu ‘Aşkın En Kısa Gecesi ise 26 Temmuz’da tiyatroseverlerle buluşacak.

ENKA Sanat ayrıca bu yıl 5. yaşını kutlayan Istanbul Fringe Festival mekân sponsorluğu kapsamında Fransız topluluk Compagnie Kontamine’in sahneleyeceği, ‘LBLA Le Bel Amour’u ağırlayacak. Bireylerin arasında yavaş yavaş inşa edilen, eğitimle, dini ve siyasi geleneklerle şekillenen görünmez bariyerleri ele alan performansın 19 Eylül tarihinde Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. yapılacak.

10Haber'den İstanbul Müzik Festivali raporu: Hannigan ile coştuk, Mutter ile durulduk10Haber’den İstanbul Müzik Festivali raporu: Hannigan ile coştuk, Mutter ile durulduk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.