ENKA Açıkhava sezonu konser ve film gösterimleriyle açıyor

ENKA Açıkhava Tiyatrosu 27 HAziran'da kapılarını sanatseverlere açıyor. ENKA Sanat’ın yapım sponsorluğunu üstlendiği Işıl Kasapoğlu Belgeseli 10 Temmuz’da prömiyer yaparken Fazıl Say konseri ve Başka Sinema gösterimleri de yaz boyunca devam edecek.

Kültür Sanat 10 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Yazın gelişiyle açıkhava mekânları da bir bir kapılarını ziyaretçilere açmaya başladı. Bunlardan biri ENKA Açık Hava Tiyatrosu. Yaz boyu çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan mekânda 27 Haziran’daki açılışı Türk pop müziğinin büyük ismi Sertab Erener yapıyor. Gitarist Emre Kula da konserde Erener’e eşlik edecek. Mekânın gelenekselleşen bu akustik buluşması sonrasında 1 Temmuz’da sahne sırası stand up gösterisiyle Kaan Sekban’da.

Piyanist ve besteci Fazıl Say ile yeteneğiyle dikkat çeken flüt sanatçısı Aslıhan And 5 Temmuz’da ENKA Açık Hava Tiyatrosu’ndaki ilk düo konserle sanatseverlerle buluşacak. Konserde ilk olarak Fazıl Say, G.Gershwin’in eserinden uyarladığı ‘Summertime’ı ve  pandemi döneminde bestelediği ‘Yeni Hayat’, Op.99  piyano sonatını çalacak. Ardından Fazıl Say ve Aslıhan And F. Schubert’in ‘Arpeggione’, La minör D821 ve C. Franck’ın ‘La majör’ piyano ve flüt sonatı eserlerini yorumlayacaklar. Konserin sonunda yine çok özel bir eser yer alacak; Fazıl Say’ın piyano ve flüt için bestelediği ‘Portreler’,  sanatçının Türkiye’de kültür sanat hayatına yön vermiş veya katkı sağlamış değerli isimlere ithafen bestelediği ve tamamı sekiz portreden oluşan eserin ‘Babam Ahmet Say’ ve ‘Şarık Tara’ bölümleri gecede dinleyenlere sunulacak.

Kenan Doğulu İhtimaller konseriyle ilk kez ENKA’da

Türk Pop Müziği’nin yıldız isimlerinden Kenan Doğulu 8 Temmuz gecesi İhtimaller caz projesi ile ilk kez ENKA Açık Hava Tiyatrosu’na konuk olacak. Sanatçının ‘Aşk Oyunu’, ‘Baş Harfi Ben’, ‘Sımsıkı’, ‘Ex Aşkım’ gibi dillerden düşmeyen hit parçalarının caz müziğiyle yorumlandığı konser müzikseverlere hoş bir yaz gecesi yaşatacak.

ENKA Sanat’tan üçüncü belgesel: Işıl Kasapoğlu

ENKA Sanat yapımını üstlendiği Genco (Genco Erkal) ve Caniko (Yıldız Kenter) belgesellerinin ardından bu kez de tiyatromuzun en önemli yönetmenlerinden Işıl Kasapoğlu belgeseline imza atacak. Yapımcılığını Porte Film, yönetmenliğini Selçuk Metin’in üstlendiği belgeselin proje danışmanlığını Serkan Keskin, görüntü yönetmenliğini Emre Okur yaptı. Belgesel Işıl Kasapoğlu’nun tiyatroyla tanıştığı ilk günden bugüne dek dopdolu geçen sanat hayatını ve yer yer özel hayatından kesitleri seyirciyle buluşturan bir yapım olarak izleyicilerin karşısına çıkacak. Işıl Kasapoğlu belgeseli 10 Temmuz akşamı ilk kez ENKA Açık Hava Tiyatrosu’na izleyicilerle buluşacak. Belgeselin ikinci gösterimi ise 4 Eylül’de.

Ve İstanbul'dan Andrea Bocelli geçti: Boğaz'da unutulmaz geceVe İstanbul’dan Andrea Bocelli geçti: Boğaz’da unutulmaz gece

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.