ENKA Sanat’tan Cumhuriyet’in 100. yılına özel program

ENKA Sanat, Cumhuriyet’in 100. yılını bir dizi özel etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor. 18 Ekim'de başlayacak konserinde serisinde AyşeDeniz Gökçin, Burçin Büke, Güvenç Dağüstün, Borusan Quartet ve Fazıl Say ekim ve kasım ayları boyunca müzikseverlerle buluşacak.

Kültür Sanat 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Cumhuriyetin 100. yılı farklı sanat kurumlarının bu yıldönümüne özel hazırladıkları programlarla kutlanmaya devam ediyor. Bunlardan biri de ENKA Sanat. Cumhuriyetin 100. yılı serisi kapsamında, 18 Ekim’de dünyaca ünlü piyanist AyşeDeniz Gökçin’in performansıyla başlacak konserler, 20 Ekim’de Burçin Büke ve Güvenç Dağüstün’ün performansıyla devam edecek. Bu özel konserde ikili, Cumhuriyetin 100. yılı için besteledikleri eserlerini seslendirecek. Eserlerden biri de ikilinin imzasını taşıyan ‘100. Yıl Valsi’ olacak.

Çalışmalarını yurt dışında sürdüren AyşeDeniz Gökçin, Cumhuriyet Turnesi projesi kapsamında  vereceği konserde ‘Çökertme’, ‘Katibim’, ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ gibi türkülerin düzenlemeleri ile Cumhuriyet’in 100. yılına özel hazırladığı bestesini müzikseverlerle buluşturacak.

ENKA Sanat’ta konserler Cumhuriyet için

ENKA Sanat’ın Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında gerçekleştireceği konser serisinde Türkiye’nin önemli oda müziği topluluklarından Borusan Quartet sahnede olacak, 24 Ekim’deki konserde, çağdaş Türk müziğine yön veren en önemli bestecilerden Ahmed Adnan Saygun’un ‘Yaylı Çalgılar Dörtlüsü No.1’  bestesi ile Ulvi Cemal Erkin’in 1935-1936 yıllarında bestelediği, çağdaş Türk müziğinde ilk oda müziği örneklerinden ‘Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’  seslendirilecek.

10 Kasım haftasına gelindiğinde ise Fazıl Say, Mustafa Kemal Atatürk için bestelediği ‘Yürüyen Köşk’ adlı eserini ENKA Oditoryumu’nda seslendirecek. 8 Kasım’da gerçekleşecek olan konserde Atatürk’ün Yalova’daki Millet Çiftliği’nde bulunan köşkünün ve çınar ağacının hikâyesini, eşsiz melodilerle dinleyiciyle buluşturacak.

Depremzedeleri şef Valery Gergiev hatırlattı: Bu konser sizin içinDepremzedeleri şef Valery Gergiev hatırlattı: Bu konser sizin için

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.