Erdil Yaşaroğlu’nun dev heykelleri İstanbul’da

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu'nun dev heykelleri Maxiumum Uniq Açıkhava'da sergilenmeye başlandı. Kasım ayına kadar ziyaret edilebilecek olan heykellerle ilgili Yaşaroğlu, "Daha önce heykelle hiç iletişime geçmemiş insanlara dokunmak ve özellikle çocuklarla ilk kez karşılaşmak heyecan verici" diyor.

Kültür Sanat 1 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Erdil Yaşaroğlu imzası taşıyan dev heykeller Maximum Uniq Açıkhava'da.

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun imzasını taşıyan dev heykeller İstanbul’da. Maslak’taki Maximum Uniq Açıkhava’da sergilenmeye başlanan heykeller, mekân için özel olarak seçildi. Ünlü karikatüristin sergide ‘Nota Çocuklar’, ‘Büyük Parti’, ‘Hayalci’, ‘Sıkı Dostlar’ ve ‘Totem’ adlı heykelleri yer alıyor.

Kamusal alanda çalışmaların yer almasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Erdil Yaşaroğlu, “Heykel sevenler bir yana, daha önce heykelle hiç iletişime geçmemiş insanlara dokunmak ve özellikle çocuklarla ilk kez karşılaşmak heyecan verici. Çok gri bir dünyada yaşıyoruz. Sanatı ve güzellikleri hayatın içine ne kadar yaysak az” dedi.

Erdil Yaşaroğlu’nun dev heykelleri kasıma kadar sergilenecek

Erdil Yaşaroğlu’nun dev heykellerinin sergilendiği sergi, önümüzdeki iki ay boyunca Maximum Uniq Açıkhava’da ziyarete açık olacak. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel bölümü mezunu olan 52 yaşındaki karikatürist, 2012 yılında dünyanın en büyük karikatürünü çizerek Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti. Sanatçı 2019 yılında da İstanbul’daki bomontiada’da ‘Oyun’ isimli heykel sergisini ziyarete açmıştı.

Dokuz yaşındayken çizmeye başlayan Erdil Yaşaroğlu’nun, ilk karikatürü 1989 yılında Güneş gazetesinde yayınlanmıştı. 1990’lı yıllarda özellikle de özel televizyonların birbiri ardına açıkldığı bir dönemde Cem Özer’in ‘Laf Lafı Açıyor’ ve Okan Bayülgen’in ‘Televizyon Çocuğu’ programlarında da yer alan sanatçı, 2002 yılında Penguen dergisinin kuruluşunda yer aldı. Ünlü karikatürist Yaşaroğlu, karikatür çalışmalarının yanı sıra heykel üretimine de devam ediyor.

Müzik Radarı Islandman'i uzay yolculuğunda yakaladıMüzik Radarı Islandman’i uzay yolculuğunda yakaladı52

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.