‘Eski Bond’ Brosnan işaret etti: Yeni Bond Cillian Murphy olmalı

James Bond serisinde ajanı canlandıracak yeni isim hakkında iddialar bitmiyor. Bir süredir Idris Elba'nın ismi öne çıkarken emekli James Bond Pierce Brosnan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Brosnan'a göre yeni Bond, Cillian Murphy olmalı.

Kültür Sanat 10 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Pierce Brosnan'a göre yeni James Bond, Cillian Murphy olmalı.

Geçmişte dört filmde James Bond’u canlandıran Pierce Brosnan halefini açıkladı. İrlandalı oyuncuya göre Cillian Murphy yeni James Bond olmalı. Kendisi gibi İrlandalı olan Murphy’nin rol için biçilmiş kaftan olduğunu savunan 70 yaşındaki oyuncu “İnanılmaz bir iş çıkarabilir” dedi. ‘Oppenheimer’ filmindeki performansıyla çok beğenilen ve bu yıl birçok ödül kazanan Cillian Murphy rol aldığı filmlerin yanı sıra ‘Peaky Blinders’ dizisindeki performansıyla da adından söz ettirmişti.

Vatandaşı Pierce Brosnan’ın sözlerinden onur duyan 47 yaşındaki Cillian Murphy ise bu rol için fazla yaşlı olduğunu söyledi. James Bond serisinin 2002 yapımı ‘Başka Gün Öl / Die Another Day’ filminde rol alan Pierce Brosnan o zamanlar 48 yaşındaydı. İrlandalı oyuncu ilk James Bond deneyimini 1995 yapımı ‘Altın Göz / Golden Eye’ filmiyle yaşamıştı.

James Bond serisinin 2006 yapımı ‘Casino Royale’ filminden itibaren Ajan 007 rolüyle karşımıza Daniel Craig çıkıyordu. Şu an 56 yaşında olan Craig bugüne kadar serinin beş filminde başrolde oldu. ‘Quantum of Solace’, ‘Skyfall’, ‘Spectre’ ve son olarak da serinin 25. filmi ‘Ölmek için Zaman Yok’ ile izleyici karşısına çıkan Craigi bu role veda ettiğini açıklamıştı.

Beş kez James Bond rolüyle izleyici karşısına çıkan Daniel Craig serinin en beğenilen yapımlarından kabul edilen ‘Skyfall’ çekimleri için İstanbul ve Adana’ya gelmişti. Ajan 007’yi bugüne kadar Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan ve Daniel Craig canlandırdı.

10Haber Oscar Toto 2024: Ödül zarfını açıyoruz!10Haber Oscar Toto 2024: Ödül zarfını açıyoruz!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.