Eva Green’in adalet zaferi: Yapımcılara karşı açtığı davada 1 milyon dolarlık tazminat kazandı

Eva Green, çekilemeyen 'A Patriot' filmi için açtığı tazminat davasını kazandı. Green'in filmin yapımlarına karşı açtığı davada yargıç, ünlü oyuncuyu haklı bularak yapımcıların oyuncuya 1 milyon dolar ödemesi yönünde karar verdi.

Kültür Sanat 29 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Eva Green, Bernardo Bertlucci'nin 'The Dreamers' filminde.

Oyuncu Eva Green, çekilmeyen bir film nedeniyle yapımcılara karşı verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Oyuncu 2019’da çekilmesi planlanan ‘A Patriot’ filmi nedeniyle White Lantern Films ve SMC Speciality Finance film şirketleriyle karşı karşıya gelmişti.

Dün görülen son duruşmada yargıç, süreçte Eva Green’in haklı olduğuna hükmederek yapımcıların, yıldız oyuncuya 1 milyon dolar ödemesine karar verdi. Yapımcı şirketler filmin Eva Green’in sözleşme şartlarını yerine getirmediği için çekilemediğini savunmuş ve bununla ilgili medyayı yönlendirerek oyuncu hakkında kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmasını sağlamışlardı.

Karar sonrasında ünlü oyunca “Onların kabadayı taktiklerine karşı durduğum için gurur duyuyorum. Basındaki birkaç kişi bu yalanları, doğru düzgün haber yapmadan yeniden yayınlamaktan çok memnun oldu. Medyanın bir kadını parçalara ayırmaktan daha çok hoşlandığı çok az şey vardır. Kendimi tazılar tarafından kovalanıyor gibi hissettim; kendimi yanlış tanıtılmış, bağlamından koparılmış ve mümkün olan en iyi filmi yapma arzum kadın histerisi gibi gösterilmiş olarak buldum. Bu zalimceydi ve doğru değildi” dedi.

Karar e-posta ile açıklandı

İfadesi sırasında Green, projeye devam etmeye hazır olmadığı yönündeki iddiaları reddederek şunları söyledi: “Film yaptığım 20 yıl boyunca hiçbir zaman bir sözleşmeyi bozmadım ya da çekimlerin bir gününü bile kaçırmadım.” E-posta yoluyla açıklanan 71 sayfalık kararda yargıç, şu açıklamalara yer verdi: “Özellikle, Eva Green’in sanatçı sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerinden feragat etmediğini ve sözleşmeyi herhangi bir şekilde ihlal etmediğini tespit ediyorum.”

Prensese tahliye şoku! Caravaggio freskli villadan çıkarıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.