Everest Yayınları İlk Roman Ödülü Gülhan Davacı’nın

Everest Yayınlarının 2006 yılında yeni yazarlar ve metinler keşfetmek amacıyla başlattığı İlk Roman Yarışması’nın bu yılki kazananı 'Sisler Dağıldığında' adlı romanıyla Gülhan Davacı oldu.

Kültür Sanat 4 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Everest Yayınları İlk Roman Ödülü sahibini buldu. 2006 yılından beri verilen ödülün bu yılki kazananı Gülhan Davacı oldu. Davacı, ‘Sisler Dağıldığında’ adlı eseriyle ödüle layık görüldü. 25 Mayıs’ta başvuruya açılan 2023 Everest İlk Roman Yarışması’na 14 Temmuz tarihine kadar 183 roman dosyası katıldı. Cemil Kavukçu’nun her yıl olduğu gibi destek verdiği ve Bahriye Çeri, Gülfem Pamuk, Irmak Zileli, Çimen Günay Erkol ve Sibel Oral’dan oluşan jüri, 183 projeyi değerlendirerek ödülü ‘Sisler Dağıldığında’ romanına verdi.

Gülhan Davacı’nın kitabı 2024’te raflarda

Jüri yaptığı açıklamada Gülhan Davacı’nın eserini seçmelerini şu sözlerle gerekçelendirdi: Baba erkini deşifre etmesi, farklı biçimlerini görünür kılması, bunu yaparken güçlü bir kurgu oluşturması, dili gösteriye kaçmadan olgun ve tutumlu kullanımı, karakterin psikolojik derinliğini yansıtmadaki başarısı nedeniyle bu dosyayı ödüle değer bulduk”

Öte yandan birincilik ödülü kazanan Gülhan Davacı’nın ‘Sisler Dağıldığında’ adlı eserinin yayın tarihi hakkında da Everest Yayınları’ndan ilk açıklama geldi. Kitap, 2024 yılınde raflardaki yerini alacak.

Raf gezgini: Nehirden denize ve edebiyata özgürlük mücadelesiRaf gezgini: Nehirden denize ve edebiyata özgürlük mücadelesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.