Ey Banksy! Eğer o sensen bir daha konuş

Banksy sesiyle ortaya çıkmış olabilir. The Guardian'ın önce yayınladığı sonra da kaldırdığı habere göre 2005 yılında esrarengiz sokak sanatçısına ait yaklaşık üç dakikalık bir röportaj yayınlanmış. Bahsi geçen kayıttaki sesin sokak sanatçısına ait olup olmadığı ise netlik kazanmadı.

Kültür Sanat 15 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Banksy'nin duvar çizimleri dünyanın dört bir yanında büyük ilgi görüyor.

Banksy, yaptığı duvar resimleri kadar gizemli kimliğiyle ilgi uyandırmaya devam ediyor. Yıllardır kim olduğuna dair çeşitli spekülasyonların üretildiği sokak sanatçısının kimliği konusunda büyük bir ipucu elde etmiş olabiliriz. BBC Podcast serisinde yayınlanan bir kayıtta esrarengiz sanatçıya ait ses kaydına rastlandığı iddia edildi.

BBC Radio 4’te yayınlanan ‘The Banksy Story’ programında yer alan bir ses kaydı tartışmaları alevlendirdi. Sanatçının 2005 yılında Metropolitan Müzesi’nde açılan sergisi kapsamında sesinin kaydedildiği iddialar arasında. NPR’ın ‘All Things Considered’ programındaki bir konuşmada ünlü sanatçının kendisine yöneltilen bir soruya cevap verdiği düşünülüyor.

Banksy üç dakika boyunca konuşmuş

The Guardian’da yer alan habere göre ‘All Things Considered’ programında Bansky, kendisine yöneltilen “sizin o olduğunuza nasıl emin olabiliriz? soruna cevaben ‘Bu hususta hiçbir garanti olamaz” diyor. Yaklaşık üç dakika boyunca kendisine yöneltilen soruları cevaplayan ve kendisini ressam aynı zamanda da dekoratör olarak tanımlayan kişinin esrarengiz kahramanımız olduğu iddiaları şimdi çok daha yüksek perdeden dile getiriliyor. Ancak kısa bir süre sonra The Guardian’ın ilgili haberi yayından kaldırması kafaları daha da karıştırdı.

Mayıs ayında İskoçya’nın Glasgow kentinde 14 yıl aranın ardından bir sergi açan Banksy, Filistin’den Fransa’ya kadar farklı coğrafyalarda genellikle terkedilmiş binaların duvarlarına yaptığı ve büyük beğeni toplayan çizimlerle tanınıyor. Bir dönem İngiliz topluluk Massive Attack’ın kurucularından Robert del Naya’nın, esrarengiz sanatçı olduğu iddia ediliyordu. Ancak Del Naja hakkında yapılan bu iddiaları kesin bir dille reddetmişti.

Banksy'nin duvar resimlerini restore ediliyorBanksy’nin duvar resimlerini restore ediliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.