Ferzan Özpetek: Netflix içki sahneleri yüzünden filmimi almadı

Yönetmen Ferzan Özpetek 43. İstanbul Film Festivali'nde gösterilen 'Bir İstanbul Üçlemesi' filmini Netflix Türkiye'nin içki sahneleri yüzünden almadığını söyledi.

Kültür Sanat 23 Nisan 2024
Fotoğraf: Salih Üstündağ

Yönetmen Ferzan Özpetek’in ‘Bir İstanbul Üçlemesi’ filmi 43. İstanbul Film Festivali’nde izleyiciyle buluştu. ‘Meze’, ‘Müzik’ ve ‘Muhabbet’ başlıklı üç kısa filmden oluşan film, önceki gün ekibin de katılımıyla Cinewam City’s 7’de gösterildi.

Üçleme ‘Meze’, ‘Müzik’ ve ‘Muhabbet’ başlıklı üç bağımsız kısa filmden oluşuyor.

Gösteriminin ardından Özpetek izleyicilerin sorularını yanıtladı. Gazete Duvar‘dan Ezgi Sivrikaya’nın haberine göre yönetmen filmini Netflix Türkiye’nin değil, Netflix İtalya’nın aldığını, gerekçesinin de filmde içkili sahneler olduğunu söyledi:

“Filmi İtalya’nın Netflix’i aldı ama Türkiye’ninki almadı çünkü içki var. Biliyorsunuz silah olabilir ama alkol olamaz. Başka bir yere gidecek Türkiye’de. Başka ülkelerin Netflix’leri alıyor ama Türkiye’nin Netflix’i almıyor. Ne yapalım, kaderimiz. Kader utansın.”

Birce Akalay Netflix’te yayınlanan ‘Kuş Uçuşu’nda gazeteci Lale Kıran rolünde.

Bu yalnızca Özpetek’in iddiası mı, yoksa yayıncının ona sunduğu gerekçe mi bilinmez ancak Netflix kataloğunda yer alan Türk yapımlarında karakterlerin içki içtiği sahneler mevcut. Birce Akalay ve Miray Daner’in başrollerinde yer aldığı ‘Kuş Uçuşu’ dizisi, Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’u yıllar sonra bir araya getiren ‘İstanbul İçin Son Çağrı’ filmi ve Tuba Büyüküstün, Seda Bakan ve Boncuk Yılmaz’ın paylaştığı ‘Zeytin Ağacı’ son dönemde yayımlanan ve içki sahnelerinin bulunduğu örneklerden bazıları.

‘İstanbul Üçlemesi: Meze-Müzik-Muhabbet’, hayatı paylaşan, neşelenen ya da hüzünlenen insanların bir araya geldiği rakı sofralarının zengin ve köklü geleneğini İstanbul’la buluşturuyor. Filmin kadrosunda Ahsen Eroğlu, Serra Yılmaz, Ayta Sözeri, Aslı İnandık, Burak Yamantürk, Yiğit Kirazcı ve Kubilay Aka yer alıyor.

İstanbul Müzik Festivali'nde Yarının Kadın Yıldızları açıklandıİstanbul Müzik Festivali’nde Yarının Kadın Yıldızları açıklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.