Filmi olmadı ama Kürk Mantolu Madonna dizisi geliyor

Raif Efendi'nin dokunaklı aşk hikâyesi dizi oluyor. Sabahattin Ali'nin başyapıtı 'Kürk Mantolu Madonna' nihayet ekrana taşınıyor. Uzun yıllardır film olması beklenen romanın dizi uyarlamasının oyuncu kadrosu da yakında açıklanacak.

Kültür Sanat 2 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Filmi ha geldi ha gelecek derken yıllar geçti. Farklı projeler hazırlandı, senaryolar yazıldı. Fatih Akın’ın filmi yöneteceği, Mert Fırat ve Beren Saat’in oynayacağı konuşuldu. Hatta bir ara Maria Puder’i Marion Cotillard’ın oynayacağı yazıldı. Türk edebiyatının çok konuşulan ‘Kürk Mantolu Madonna’ filmini bekleyenlere şimdi yeni bir haberimiz var. Sabahattin Ali’nin başyapıtı belki film olmadı ama dizi olarak izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 1943 yılında yayınlanan romanın dizi uyarlaması Türk-Alman ortak yapımı bir proje olacak ve bir dijital platformda yayınlanacak.

Cem Karaca ve Dilberay’ın yapımcısından Kürk Mantolu Madonna

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre Grimme ödüllü Netflix dizisi ‘German Genius’ta imzası olan Alman yapım şirketi CAB Film projenin yabancı ortağı. Türkiye’den ise Cem Karaca, Dilberay ve Barış Akarsu’nun hayat hikâyelerini anlatan filmlere imza atan Fikri Harika Prodüksiyon Alman ortağıyla kolları sıvadı. Projenin çekimleri hikâyenin ruhuna uygun olarak hem Türkiye’de, hem de Almanya’da yapılacak. Dizinin Almanya çekimleri ‘Matrix’ ‘John Wick 4’ ve ‘Babil’ gibi bir çok projeye ev sahipliği yapan Studio Babelsberg’de olacak. Filmin yönetmen koltuğuna oturacak isim de belli oldu. ‘Kürk Mantolu Madonna’ dizisinin yönetmenliğini Enes Ateş Üstlenecek. Yönetmen özellikle çektiği kısa filmleriyle ses getirmişti.

Dizinin hangi platformda yer alacağı henüz açıklanmadı. Açıklanmayan bir şey daha var; o da oyuncu kadrosu. Çok da uzak olmayan bir tarihte ‘Kürk Mantolu Madonna’nın oyuncu kadrosu da duyurulacak.

Tadilat bitti, devrimin simgesi yeniden Louvre Müzesi'ndeTadilat bitti, devrimin simgesi yeniden Louvre Müzesi’nde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.