Fragmanlı Vizyon Raporu: Drakula’nın dişlerinden yarış pistlerine sekiz filmlik hafta

Sinemalarda bu hafta sekiz film vizyona giriyor. Bir yanda Drakula'nın bir yanda yarış pistlerinin tozunu attıran Jann Mardenborough'un hikayesi var beyazperdede. 'Katili Yakalamak'taki genç dedektif macerası da kendi çapında iddialı. 'Kelebek Görüşü' ise haftanın sürprizlerinden.

Kültür Sanat 25 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

YOLCULUK ARKADAŞIM DRAKULA!

Drakula: Son Yolculuk / The Last Voyage of the Demeter

Bir yanda Stephen King diğer yanda Guillermo del Toro… Bir övgüdür gidiyor ‘Drakula: Son Yolculuk’ filmi için. Fantastik korku dünyasının keskin dişli efendisi bir kez daha beyazperdede. Bram Stoker’ın ‘Dracula’ romanının ‘Kaptanın Seyir Defteri’ adlı bölümünden beyazperdeye uyarlanan film, okyanusun ortasında sessiz sakin ilerleyen bir geminin mürettebatının hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

Üzerlerinde herhangi bir işaret bulunmayan 50 ahşap sandıktan oluşan özel kargoyu Karpatya’dan Londra’ya taşımak üzere kiralanan Demeter adlı ticari gemide her gece gemideki acımasız bir varlık tarafından sinsice takip edilen talihsiz mürettebatın başına tuhaf olaylar gelir. Bir süre sonra kömüre dönmüş, terk edilmiş bir enkaz halinde İngiltere kıyılarına geri dönen Demeter’in mürettebatından ise hiçbir iz yoktur.

André Øvredal’ın yönettiği, Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham, David Dastmalchian gibi oyuncuların rol aldığı filmin referansları sağlam. Türün meraklısıysanız kaçırmayın deriz.

SEN PİSTLERİ OYUN MU SANDIN!

Gran Turismo

‘Yasak Bölge 9’, ‘Chappie’, ‘Elysium: Yeni Cennet’ gibi filmleriyle tanınan yönetmen Neill Blomkamp ‘Gran Turismo’da dümeni yarış pistlerine kırıyor ve Jann Mardenborough’un hikayesini anlatıyor. Bir yarış simülasyonu video oyunundan uyarlanan filmde kahramanız bu simülasyonda oldukça başarılıdır. Lakin bu başarısını pistlere yansıtabilir mi?

İşçi çocuğu bir video oyuncusu, başarısız eski bir yarış pilotu ve idealist bir motor sporları yöneticisinden oluşan ekip, birlikte dünyanın en seçkin sporunu yapmak için her şeyi riske atarlar. Sonrası azim ve başarı öyküsü. David Harbour, Orlando Bloom, Archie Madekwe, Darren Barnet, Geri Halliwell Horner ve Djimon Hounsou’nun rol aldığı film yönetmenin kariyeri düşünüldüğünde pek cazip gelmeyebilir ama yarış tutkunları için eğlenceli olabilir. Karar sizi.

AÇIN GENÇLERİN ÖNÜNÜ

Katili Yakalamak / To Catch a Killer

Damián Szifrón’un yönettiği Shailene Woodley, Ben Mendelsohn, Ralph Ineson’ın oynadığı ‘Katili Yakalamak’ genç bir polisin hikayesi üzerine kurulu…

Eleanor geçmişiyle mücadele eden genç bir dedektiftir ve toplu katliam boyutunda cinayetler işleyen yeni bir katilin son cinayetinde olay yerine çağrılır. FBI katilin bulunması için ülke çapında umutsuz bir arama çalışması başlatmış ancak katilin karmaşık davranışları yüzünden her seferinde hüsrana uğramıştır. Her ne kadar tecrübesiz olsa da, çalışma arkadaşlarının da fark ettiği gibi bu katilin akıl yürütme şeklini anlayan tek kişi Eleanor’dur. Genç kadın yavaş yavaş davanın içine çekilir.

Haftanın sürprizlerinden biri sayılabilir. Türün meraklılarına bir keşif vadediyor…

KİBİR SONUMUZ OLABİLİR

Gezegenler Savaşı / The Wandering Earth 2

‘Hayatta kalmanın önündeki en büyük engel kibirdir.’ İnsanlık için söylenen bu söz ‘Gezegenler Savaşı’nın mottosu. Çin yapımı olan Frant Gwo, Erlendur Sveinsson’un yönettiği filmde anlatılanlar, yaşadığımız felaketlerin henüz bir şey olmadığı duygusunu veriyor. Çünkü yakıcı güneşten kaçmak başka bir güneş sistemine gitmek isteyen insanlığın son çabasını anlatıyor.

Film aslında birkaç yıl önce Netflix’te yayınlanan ‘The Wandering Earth’ün devamı. Lakin bir felaket ve umut etme filmi. Tabii konusu itibariyle biraz fazla karamsar gelebilir. Lakin motto cümlesine de hak vermemek elde değil. Karar sizin!

SAVAŞIN ÖTEKİ YÜZÜ

Kelebek Görüşü / Butterfly Vision

Cannes Film Festivali’nde geçen yıl Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilen Maksym Nakonechnyi, Iryna Tsilyk ikilisinin yönettiği ‘Kelebek Görüşü’ Ukrayna-Rusya savaşının sinemaya yansımalarından biri.

Butterfly kod adlı kadın asker Lilia’nin hikayesine olan film, savaşın çok farklı bir yönünü gözler önüne seriyor. Lilia, Donbass’ta iki ay esir tutulduktan sonra cepheden evine, ailesinin yanına geri döner. Yaşadığı travmanın etkisinden çıkmakta zorlanan Lilia, bu sırada kendisine tecavüz eden gardiyandan hamile olduğunu öğrenir. Lilia, ikisini de kabul etmeye hazır olmayan bir toplumda bu travmayı atlatmanın ve çocuğunu kurtarmanın peşindedir.

UZAYLIDAN KÖPEK OLURSA

Uzay Köpekleri / Space Pups

Dünyaya zorunlu iniş yapmak isteyen üç uzaylı dikkat çekmemek için köpek kılığına bürünürler. Sonra da insanlar arasına karışırlar. Amaçları gezegenlerine dönmektir ama insanlarla köpek olarak temas edince bu o kadar da kolay olmaz. Jason Murphy’nin yönettiği film çocuklara yönelik. Pazar günü erken saatlerde yayınlanan eğlenceli TV filmi kıvamında.

MANYAK BİR FİLM!

Otoban Katilleri

2006’da iki manyak kiraladıkları arabayla Bursa’dan yola çıkmış şehir şehir dolaşıp yedi kişiyi öldürmüşlerdi. ‘Otoban Katilleri’ işte bu iki manyağın hikayesini sinemaya taşıyor. Tolga Kadıoğlu’nun yönettiği film, iddiasına göre seri katil filmi olarak Türk sinemasında pek işlenmeyen bir janra katkı sunmak istemiş. Lakin seyirci bu iki manyağın hikayesini niye merak edip de bu filmi izleyecek merak konusu…

HABER AŞKINA NELER YAŞIYOR ŞU GAZETECİLER

Efsunlu 3: Muska

Gazeteci Ebru, bir ruh sağlığı merkezinde kaybolan hasta bakıcılarıyla ilgili haber yapmak ister. Hasta bakıcı olarak merkezde çalışmaya başlar. Ama işer umduğu gibi gitmez. Uğur Kaplan’ın yönettiği film tabii ki haftanın yerli koru ve gerilim kontenjanından. Eylül Ezgi Yılmaz, Serhat Üstündağ, Berke Mehmet Korkmaz’ın rol aldığı film konusu itibariyle cazip olsa da memlekette bu türde çekilen filmlerin vasatı yakalayı başarıyor!

HAZIRLAYAN: OLKAN ÖZYURT

Fragmanlı Vizyon Raporu: Süperler, suikastçılar, özgür olmak isteyenler, 11 film sizleri beklerFragmanlı Vizyon Raporu: Süperler, suikastçılar, özgür olmak isteyenler, 11 film sizleri bekler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.