Frankofonlar hedef büyüttü: 12 ilde Fransız filmleri

12 ile yayılan Frankofon Film Festivali 21 Mart'ta başlıyor. 30 Nisan'a kadar devam edecek festivalde sinemaseverler 12 uzun ve dört kısa metraj film izleme fırsatı bulacak. Gösterilecek filmler arasında bol ödüllü yapımlar yer alıyor.

Kültür Sanat 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
'Chien de la casse' festivalde gösterilecek filmler arasında.

Frankofon Film Festivali geniş bir seçkiyi 21 Mart’tan 30 Nisan’a kadar sinemaseverlerle buluşturacak. Fransız sinemasının son dönemde öne çıkan yapımlarının gösterileceği festival 12 farklı kente yayılıyor. Ankara Institut Français’nin yanı sıra İsviçre, Belçika, Kanada, Lüksemburg ve Polonya büyükelçilikleri ile ortaklaşa düzenlenen festival Fransızca konuşulan ülkelerin kültürlerini tanıtmayı ve kültürlerarası diyalogu hedefliyor.

Festivalin 2024 seçkisi Frankofon sinemanın başyapıtlarının yanı sıra belgeseller ve yenilikçi bağımsız filmler de sunuyor. Sanatseverler 12 uzun ve dört kısa metraj film izleme fırsatı bulacak. Bu yılki ev sahibi şehirler ve ilçeler İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Ayvalık, Diyarbakır, Gaziantep, Çanakkale, Lüleburgaz, Eskişehir ve Mersin.

Frankofon filmler Türkiye’yi dolaşacak

İstanbul’da Institut Français’nin yanı sıra Beyoğlu sinemasında paralel bir program da Frankofon Film Festivali kapsamında yapılacak. Festival İstanbul Institut Français’de 21-30 Mart, Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması ve İzmir Institut Français’de ise 21-29 Mart’ta düzenlenecek. Bursa’da Nilüfer Konak Kültür Merkezi, Gaziantep Kırkayak Sanat Merkezi Gösterim Salonunda nisanda, Adana 100. Yıl Sanat Merkezinde 22, 23 ve 24 Mart’ta, Diyarbakır Mordem Sanat Merkezinde 12, 13 ve 14 Nisan’da Fransız filmleri sanatseverlerle buluşacak. Ayvalık, Lüleburgaz, Eskişehir, Çanakkale ve Mersin’de film gösterim tarihleri sonra açıklanacak.

Institut Français Türkiye’nin Görsel-İşitsel Ataşesi ve etkinlik sorumlusu Florent Signifredi geniş bir izleyici kitlesine hitap eden Frankofon Film Festivali’nin programından çok memnun olduğunu belirtti. Signifredi “Bu yılki programda ‘Ashkal’, Oscar adayı ‘Dört Kızkardeş’, ‘Chien de la casse’ ve César ödüllü Pacifiction gibi birçoğu daha önce Türkiye’de hiç gösterilmemiş ödüllü filmler yer alıyor. Programın ötesinde festival her şeyden önce Fransızca konuşulan dünyayı paylaşmak için keyifli bir fırsat” dedi.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusuFragmanlı Vizyon Raporu: Türk filmleri coşkusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.