Fransızca şarkıların yıldızı Dany Brillant İstanbul’a geliyor

Swing, latin ve cazı, etkileyici şovuyla sahneye taşıyan Fransız müzisyen Dany Brillant İstanbul'a geliyor. 1990'lardan itibaren Fransa'nın en çok dinlenen müzisyenlerinden olan müzisyen 12 Aralık'ta Zorlu PSM'de sahne alacak.

Kültür Sanat 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

‘C’est Ça Qui Est Bon’ albümüyle 1991 yılında Fransa’da fırtınalar estiren Dany Brillant İstanbul’a geliyor. Son yıllarda özellikle Charles Aznavour gibi efsanelerin şarkılarına getirdiği yeni yorumla dikkat çeken müzisyen 12 Aralık akşamı Zorlu PSM’de. Konserin biletleri passo.com.tr adresinde satışta.

Türleri buluşturan müzisyen Dany Brillant

1965 yılında Tunus’ta Daniel Cohen-Biran adıyla dünyaya gelen müzisyen daha çocukken ailesiyle birlikte Fransa’ya göç etti. Fransa’da ilk gençlik yıllarından itibaren müzikle iç içe bir hayat yaşayan Dany Brillant 1985 senesinde kabare gösterisiyle sahne hayatına adım attı. 1991 yılında yayınladığı albümünde yer alan ‘Suzette’ adlı caz ritimleriyle bezeli parçası dünya çapında şöhrete ulaştı. 1996 yılında Küba’nın başkenti Havana’ya giden müzisyen burada geçirdiği sürede müziğine yeni yön kazandıracak albüme imza attı. Mambo ve cha cha ezgilerinin ağırlıklı olduğu “Havana” albümünü 1996 yılında yayınlayan müzisyen  1997’de ‘Nouveau Jour’, 2001’de ise İtalyan melodilerinin hakim olduğu ‘Dolce Vita’ albümlerini yayınladı.

2004 yılında “Jazz… A Nouvelle Orleans” adlı albümüyle köklerine dönen Dany Brillant sonraki yıllarda eserlerinde Akdeniz esintilerini de yoğun şekilde kullandı. 2021 yılında Charles Aznavour’un sevilen şarkılarını seslendirdiği albümüyle büyük beğeni topladı. Spotify’a göre dünyada Paris’ten sonra en çok dinlendiği kent olan İstanbul’da yeniden müzikseverlerle buluşacak olan Fransız müzisyen daha önce de Türkiye’nin farklı kentlerinde konserlere imza atmıştı.

CSO'dan yılın performansı: Ankara'da Verdi yankılandıCSO’dan yılın performansı: Ankara’da Verdi yankılandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.