Freddie Mercury hologramla sahneye dönecek

ABBA'nın 2021'de yayınladığı 'Voyage' albümü için hologramlı konser gerçekleştirmişti. Şimdi gerçekleşmesi imkansız bir konser yine hologram sayesinde izleyiciyle buluşabilir. 1991'de hayatını kaybeden Freddie Mercury yakında konser verebilir.

Kültür Sanat 2 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Yazının başlığı biraz tuhaf görünse de teknolojinin geldiği nokta artık bunu mümkün kılıyor. Son olarak geçen ay gösterimden kaldırılan ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filminin galasına katılanlar hologramla efsane müzsiyenin performansına tanıklık etmişti. Bu, aslında ilk örnek değildi. Bugüne kadar pek çok siyasetçinin de faydalandığı teknolojiyi pandemi döneminde ABBA da kullanmıştı. Büyük ilgi gören bu performans şimdi bir grubun daha iştahını kabartmış durumda. 20. yüzylı popüler kültürünün kült figürlerinden Freddie Mercury konseri için de hazırlıklar başladı.

Hologram destekli bir konser için gerekli olan yasal prosedürü tamamlamak için Queen grubunun üyeleri çalışmalara başladı. 45 yaşında hayatını kaybeden efsane müzisyeni hologram ile yeniden izleyebilme fikri ilk kez geçen yıl ortaya atılmıştı. Televizyon programcısı Graham Norton’ın programına katılan grup üyeleri Brian May ve Roger Taylor, kafalarındaki fikri ilk kez kamuoyuyla paylaşmıştı. Mevcut örnekleri de göz önünde bulundurarak böyle bir projeyi hayata geçirmeyi düşündüklerini açıklayan grup üyeleri şimdi harekete geçiyor.

Freddie Mercury için ilham ABBA

Queen grubu üyeleri Freddie Mercury’nin adını 3D ve sanal gerçeklikte kullanmak için ticari marka başvurusunda bulundu. Böylece şarkıcı, dijital bir avatar olarak sahneye dönebilir. Projenin ABBA’nın 2021 çıkışlı son albümü ‘Voyage’ için gerçekleşen hologram performansının bir benzeri olması amaçlanıyor.

Öte yandan Daily Mail’de yer alan habere göre Queen üyeleri ve Freddie Mercury’nin vâsileriyle müzik kataloğunun satışı için anlaşma üzere. Konuşulan fiyat ise 1.2 milyar dolar. Şu an için şarkı kataloğunu almaya en yakın adaylardan biri Universal Music Group. Halihazırda grubun albümlerini yayınlamış olan şirket bu yarışta tek değil. Farklı yatırımcılar, İngiliz grubun artık her biri kült haline gelen şarkılarının sahibi olmak üzere son düzlükte kıyasıya bir yarış içerisinde.

Freddie Mercury'nin evi satışa çıkıyor: Fiyatı 38 milyon dolarFreddie Mercury’nin evi satışa çıkıyor: Fiyatı 38 milyon dolar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.