Galatasaray şampiyon oldu, Simge rekor kırdı

Galatasaray şampiyon oldu; Simge rekor kırdı. Galatasaray'ın yıldızı Icardi ile özdeşleşen 'Aşkın Olayım' Simge'yi zirveye taşıdı. Simge, aylık beş milyon dinleyici sayısını aştı.

Kültür Sanat 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Simge Sağın, Spotify'da en çok dinlenen Türk kadın müzisyen oldu.

Galatasaray’ın şampiyonluğu Simge Sağın’a yaradı. 2022-2023 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi ile özdeşleşen ‘Aşkın Olayım’ şarkısı Simge Sağın’a rekor getirdi. 10 Haber’de haftalarca yer verdiğimiz haberde ‘Aşkın Olayım’ şarkısının Arjantinli yıldız futbolcu Mauro Icardi ile ikinci baharını yaşadığını anlatmıştık. Simge’nin 2018 yılında yayınladığı ‘Aşkın Olayım’ şarkısı Mauro Icardi’nin her gol vuruşu sonrası Galatasaray’ın stadında yankılandığı kadar dijital platformlarda da rağbet gördü.

Galatasaray’ın şampiyonluğu Simge’yi zirveye taşıdı

Galatasaray’ın sezonu şampiyonlukla tamamlamasında önemli bir paya sahip olan futbolcu Mauro Icardi ile özdeşleşen ‘Aşkın Olayım’ şarkısı Simge Sağın’ı da dijital müzik dinleme platformu Spotify’da zirveye taşıdı. Üstelik çok uzun süredir kırılamayan bir rekorla.

Simge Sağın’ın 2018 yılında yayınladığı ‘Ben Bazen’ albümünde yer alan Sakin grubundan tanıdığımız Onur Özdemir imzalı ‘Aşkın Olayım’ şarkısı Galatasaray tribünleriyle ikinci baharını yaşarken beraberinde de bir rekor getirdi. Galatasaray’ın şampiyonluk yürüyüşünü yaptığı şarkı Spotify’da şu ana kadar 145 milyon kez dinlendi. Simge Sağın’ın ikinci baharı yaşayan şarkısının özellikle son beş aydaki dinlenme rakamları hem besteyi hem de müzisyeni zirveye yerleştirdi.

‘Aşkın Olayım’ şarkısının yakaladığı başarı sonrası Simge Sağın’ın aylık dinleyici sayısında da büyük bir sıçrama yaşandı. Spotify verilerine göre Simge’nin dijital platformdaki aylık dinleyici sayısı 5 milyonu aştı. Böylece Simge Sağın, Spotify’da aylık bazda en çok dinlenen Türk kadın müzisyen oldu. Bu unvan platform kurulduğundan bu yana Sezen Aksu’ya aitti.

İstanbul'dan Ludovico Einaudi geçtiİstanbul’dan Ludovico Einaudi geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler