Gazze sessizliği Taylor Swift’e dinleyici kaybettiriyor, Dua Lipa yükselişte

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları dünyanın gündeminde. Sanatçılar yaşanan bu insanlık dramınına karşı ayaklanıp İsrail'i suçlarken bir kişi sessiz. Dünyanın en çok dinlenen isimlerinden Taylor Swift'in bu sessizliği ona takipçi kaybettirdi.

Kültür Sanat 1 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Dua Lipa - Taylor Swift çekişmesi her alanda devam ediyor.

İsrail’in Refah’taki bir mülteci kampına düzenlediği saldırı dünyanın gündeminde. Sosyal medyada #AllEyesOnRafah (Tüm gözler Refah’ta) paylaşımları 40 milyonu aşarken yıldız isimler de bunda öncü rol oynadı. Dua Lipa’nın İsrail’i soykırım yapmakla suçlamasının ardından gözler Taylor Swift’e çevrildi. Müzisyenin Gazze’de yaşanan katliamlar karşısında sessiz kalması dinleyicilerinin tepkisini çekti.

Taylor Swift’in sessizliği 200 bin takipçi kaybetmesine neden oldu

#SwiftiesForPalestine hashtagi ile yapılan paylaşımlar son bir haftada arttı. Dinleyiciler, böylece müzisyeni Gazze’deki insan hakları ihlallerine karşı konuşmak için kullanmaya çağırıyor. Gazze’de yaşananlar katliamlara sessiz kalmakla suçlanan tek isin Swift değil. Drake, Justin Bieber, Beyoncé, Nicki Minaj, Dwayne Johnson ve Kylie Jenner da bu konuda herhangi bir söz söylemedikleri için eleştiriliyor.

Taylor Swift’in sessizliği onun son bir haftada 200 binden fazla takipçisini kaybetmesine neden oldu. Aralarında Ariana Grande ve Gigi Hadid’in de bulunduğu birçok ünlü ismin geçen yıl ABD başkanı Joe Biden’a hitaben yazdıkları Ateşkes için Sanatçılar mektubuna imza atmıştı. Swift’in bu listede hâlâ yer almamasıysa hayal kırıklığına neden oldu.

Son dönemde Dua Lipa ve Taylor Swift sık sık birbiriyle kıyaslanıyor. Bir önceki yıl Swift, bu sene de Dua Lipa Yılın Kişisi seçilmişti. Her iki isim de 2024’te yeni albümlerini yayınladı ve turnelerine önümüzdeki aylarda devam edecek. Bu yarışta Dua Lipa’nın İsrail’in katliamlarına sessiz kalmayıp eleştirmesi müzikseverler nezdinde prestijini artırmış durumda. The Weeknd ile birlikte Gazze’ye yönelik desteğini açıkça ifade eden müzisyene sempati giderek artıyor.

İsrail'e 'Soykırımcı' diyenlere Dua Lipa da katıldıİsrail’e ‘Soykırımcı’ diyenlere Dua Lipa da katıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.