Geleneksel Kakava ateşi Edirne’de yakıldı

Hıdırellez coşkşusu Trakya'da dolu dizgin yaşandı. Edirne'nin Sarayiçi Adası'nı dolduran binlerce yerli ve yabancı turist, Roman müzik gruplarının hareketli ezgilerine danslarıyla eşlik etti. Katılımcılar Hıdırellez geleneklerinin bir parça olarak ağaçlara dileklerini astı.

Kültür Sanat 7 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Edirne'de Hdırıellez kutlamalara sabahın ilk saatlerine kadar devam etti.

Hıdırellez kutlamaları kapsamında Edirne’nin Sarayiçi Adası’nı dolduran binlerce insan Roman müzik gruplarının hareketli ezgilerine danslarıyla eşlik etti. Danslar sonrası bir Hıdırellez geleneği olarak da ağaçlara dileklerini astı. Kakava’nın Türkiye’ye sağlık ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Roman Çeribaşı Fikri Ocak, depremlerde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da konuşmasına Nazım Hikmet’in ‘Davet’ şiiriyle başladı. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Edirne’de yüz yıllardır farklı milletlere mensup insanların barış içinde, birbirini ayrıştırmadan, ötekileştirmeden yaşadığını ifade etti. Baharın müjdecisi Kakava’nın sağlık, huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunan Gürkan, 1400 yıldır yanan Kakava ateşiyle kötülüklerin gitmesini diledi.

Kakava Şenlikleri’ne yurtdışından da turistler katıldı.

Kutlamalar sabahın ilk saatlerine kadar devam etti

Geleneksel renkli kıyafetlerini giyen Roman vatandaşlar, ateşin başında dans etti. Kakava coşkusunu yaşayan turistler de eğlenceye ortak oldu. Kakava coşkusunda en iyi kareyi yakalamak isteyen fotoğraf sanatçıları da dans eden ve ateşten atlayanları fotoğrafladı. Etkinlik alanında kurulan sahnede dans ve müzik gösterileri sunuldu, katılımcılar keyifli anlar yaşadı. Kutlamalar, sabaha karşı etkinlik alanındaki program ve iyi niyet dileklerinin Tunca Nehri’ne bırakılmasıyla devam etti.

Türkiye’de kadın müzisyenlerin dinlenme oranı yüzde 50 arttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.