Genç cazcılardan özgür ve dinamik bir albüm: Genç Caz+23′

İstanbul Caz Festivali tarafından 2021 yılında başlatılan ve caz, funk, R&B, neo-soul, elektronik müzik, hiphop türlerinde veya türler arası müzik yapan genç müzisyenlerin yer aldığı Genç Caz+ projesinin üçüncü albümü Genç Caz+ 23, tüm platformlarda.

Kültür Sanat 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul Caz Festivali 2003’ten bu yana genç müzisyenlere platform sağlamak amacıyla Genç Caz+ adlı bir projeyle 30 yaş altındaki genç müzisyen ve topluluklara fırsatlar sağlıyor. Seçilen müzisyen ve topluluklar, İstanbul Caz Festivali’nde uluslararası sanatçılarla birlikte sahneye çıkıyor ve festival sonrasında yayımlanan Genç Caz+ albümünde yer alıyorlar.

Projenin bu seneki albümü ‘Genç Caz+23’de 21 Kasım’da yayınlandı. Dumanı üzerinde tutan albümde Projektiles, Esra Gürçay Quartet ft. Peter Shalamov, Zonda 4, BÜMK Orkestra, Eggmann Quartet, Keskin Band gruplarının kendilerine ait ve daha önce yayımlanmamış birer özgün besteleri yer alıyor.

Hayyam Stüdyoları’nda gerçekleştirilen kayıtlar esnasında gruplara eşlik eden müzisyenlerin de katkısıyla gençliğin cüretkâr dinamizminin, ustalığın kendinden emin bilgeliğiyle dengelendiği özgür ve dinamik bir albüm ortaya çıktı.

Genç Caz+ projesinin üçüncü albümü ‘Genç Caz+ 23’, 21 Kasım’da Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube Music, Fizy ve Muud gibi çeşitli platformlardan dinlenebilir.

Kerem Görsev kurdeleyi kesecek: Ankara Caz Festivali başlıyorKerem Görsev kurdeleyi kesecek: Ankara Caz Festivali başlıyor

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.