Gençliğin bayramı Türkiye’nin dört bir yanında konserler kutlanıyor

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Bu özel günde Türkiye'nin dört bir yanında bayram coşkusunu meydanlara yansıtacak konserler gerçekleşecek. İstanbul'da kutlamaların merkezi Maltepe.

Kültür Sanat 19 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağanı olan 19 Mayıs, farklı illerde iddialı müzisyenlerin konserleriyle kutlanıyor. Tıpkı 29 Ekim ve 23 Nisan’da olduğu gibi meydanlara kurulan platformlar geniş katılımlı ücretsiz konserlere evsahipliği yapacak. Aslında pek çok ilde kutlamalar iki hatta üç gün öncesinden bile başlamıştı. Türkiye genelinde havalar nispeten ısındığı şu günlerde bayram coşkusunu konserlerde yaşamak kutlamalar için ideal bir seçenek. O halde fazla vakit kaybetmeden İstanbul’dan kutlamalara başlayalım.

İstanbul’da kutlamaların adresi Maltepe

📌Maltepe Etkinlik alanı 17 Mayıs’tan itibaren Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanalarına evsahipliği yapıyor. 17 Mayıs’ta Simge Sağın ile başlayan kutlamalarda dün de Pera sahne almıştı. Bugünkü kutlamalarda ise sahneye çıkacak ilk isim saat 13.30’da Aybüke Albere. Sonrasında ise Evdeki Saat ve Nova Norda sahne alacak.

📌Tamamı ücretsiz gerçekleşecek konserlerde günün devamında sahne alacak isimse Türkçe rap müziğin başarılı kadın solisti Güneş. Hemen ardından da 1970’lerin artık klasikleşmiş Türkçe saykedelik şarkılarını modern bir yorumla harmanlayan Hey! Douglas sahnede olacak. Tıpkı 29 Ekim’de olduğu gibi 19 Mayıs’ta da gecenin yıldızı Edis olacak.

📌İstanbul’daki etkinlikler Maltepe Etkinlik Alanı ile sınırlı değil. Beşiktaş sahilindeki Barbaros Meydanı’nda Türkçe rap müziğin son dönemdeki en popüler isimlerinden Murda saat 20.00’de sahne alacak.

📌Yine Barbaros Meydanı’nda gecenin devamında saat 21.30’da bu kez Hadise, müzikseverlerle buluşacak.

📌19 Mayıs coşkusunun yaşandığı bir diğer yer ise Şişli’deki Maçka Demokrasi Parkı. Saat 21.00’de Duman sahnede olacak.

📌Haliç kıyısındaki Minatürk’te ise Candan Erçetin saat 21.00’de bayram coşkusunu şarkılarıyla yaşatacak.

Başkentte mor ve ötesi, Samsun’da Zeynep Bastık konseri

📌Başkent Ankara’da 19 Mayıs kutlamaların adresi Atatürk Orman Çiftliği. Saat 20.00’de mor ve ötesi sevilen şarkılarıyla bayram coşkusuna ortak olacak.

📌Rotamızı Samsun’a çeviriyoruz. Milli Mücadele ateşinin yakıldığı kentteki Batıpark’ta saat 20.30’da Zeynep Bastık konseri var.

📌19 Mayıs coşkusunu İzmir, farklı alanlardaki konserlerle kutlayacak. Gündoğdu Meydanı’nda saat 21.00’de Sıla sahne alacak.

📌20:30’da ise 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı’nda Musa Göçmen Orkestrası sahne alacak.

📌Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda saat 20.00’de Buray konseri var.

📌Bursa Hüdavendigar Kent Parkı’nda saat 20.30’da Emre Fel, saat 22.30’da da Blok3 sahne alacak.

📌Muğla Kötekli Yoğurtçu Parkı’nda Gazapizm akşam 21.00’de müzikseverlerle buluşacak.

📌Adana’da Uğur Mumcu Meydanı’da saat 20.30’da Gripin konseri var.

Roma'dan Osmanlı'ya uygarlıkların kenti Sillyon gün yüzüne çıkarılıyorRoma’dan Osmanlı’ya uygarlıkların kenti Sillyon gün yüzüne çıkarılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.