Gezgin Salon Festivali’nden sürpriz: Parcels geliyor

Son yıllarda İstanbul'da yazı karşılayan festival olarak dikkat çeken Gezgin Salon Festivali'nin programı şekillenmeye başladı. 29-30 Haziran'daki festival elektronik müziğin sevilen topluluğu Parcels'i ilk kez Türkiye'de ağırlayacak.

Kültür Sanat 13 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
29-30 Haziran tarihleri arasında Parkorman'da gerçekleşecek Gezgin Salon Festivali'nin ilk isimleri Parcels, La Femme ve Stavroz.

Geçen iki yıl müzikseverlerin hafızasında unutulmaz bir yer edinen +1 Sunar: Gezgin Salon Festtivali’nde ilk detaylar belli oldu. 29-30 Haziran tarihleri arasında yine Bonus Parkorman’da gerçekleşecek festivalin ilk isimleri açıklandı. Cumartesi günü Stavroz  performanslarıyla festivalin temposu yükseliyor. Pazar günü ise festival bir ilke tanıklık edecek. Elektronik müziğin son dönemdeki en başarılı topluluklarından Parcels ilk kez Türkiye’ye geliyor. Günün bir diğer yıldızı La Femme.

İstanbul’da bir ilk

NME dergisinde “arsız, zamansız ve şeytani bir şekilde akılda kalıcı” övgülerine mazhar olan Avustralyalı topluluk 2018’deki ilk albümlerinden sonra istikrarlı bir şekilde dinleyici kitlelerini büyütmeyi sürdürdü. Rolling Stone gibi dergilerde haklarında övgü dolu yazılar çıkan grubun bir süredir Türkiye’ye de gelmesi müzikseverlerin beklentileri arasındaydı.

Gezgin Salon Festivali’nde yabancısı olmadığımız isim

Türkiye’nin yabancısı olmadığı Stavroz İstanbul’un en uzun günlerinden birinde yeşillikler içindeki Bonus Parkorman’ı şereflendirecek. Gezgin Salon Festivali’nin şu ana kadar açıklanan üç ismi içinde İstanbulluların en yakından tanıdığı Belçikalı topluluk elektronik ezgileri üflemeleri enstrümanlarla dikkat çekici bir şekilde harmanlıyor.

Geçen yıl festivalde baş döndüren L’impératrice’den sonra Fransız saykedelyasının İstanbul’daki bayrağını devralan La Femme Salon İKSV’de fırtına etkisi yaratmıştı. Şimdi La Femme, Bonus Parkorman’da binlerce müzikseveri baştan çıkarmak için yeniden İstanbul yollarına düşüyor. Son 13 yıl içinde yayımladıkları beş albümle büyüyerek Fransa’nın sevilen topluluklarından biri haline gelen grup Türkiye’de de hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine sahip.

Müzik Radarı'nda yerli yabancı karışıkMüzik Radarı’nda yerli yabancı karışık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.