Grammy ödüllü piyanist Gonzalo Rubalcaba CRR’de

Kariyerine üç Grammy, üç Latin Grammy ödülü, 18 Grammy adaylığı sığdıran Kübalı piyanist Gonzalo Rubalcaba CRR Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşacak. 25 Nisan'daki konserde piyaniste Matt Brewer ve Ernesto Simpson eşlik edecek.

Kültür Sanat 18 Nisan 2024
Gonzalo Rubalcaba daha önce de Akbank Caz Festivali için İstnabul'a gelmişti.

İstanbul Latin cazının önemli ismini ağırlamaya hazırlanıyor. Kübalı piyanist Gonzalo Rubalcaba 25 Nisan akşamı CRR Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Kariyeri boyunca toplam altı Grammy ödülü kazanan piyanistin aynı ödülde 18 adaylığı da bulunuyor. İlk kez 2002 yılında İstanbul Caz Festivali için İstanbul’a gelen müzisyen sonrasında da Akbank Caz Festivali’nde sahne almıştı.

60 yaşındaki Kübalı müzisyen Gonzalo Rubalcaba’ya bu özel performansında kontrbasçı Matt Brewer ve davulcu Ernesto Simpson eşlik edecek. Piano & Keyboard dergisinin 20. yüzyılın en büyük piyanistleri arasında gösterdiği sanatçı Glenn Gould, Martha Argerich ve Bill Evans gibi çağın efsane isimleriyle aynı listede yer alıyor.

Gonzalo Rubalcaba cazın efsaneleriyle aynı sahnede

Kayıtları ve eşsiz piyano tekniğiyle çağdaş caz müziğine damga vuran isimler arasında yer alan Kübalı piyanist Gonzalo Rubalcaba müzikal yolculuğuna Havana Güzel Sanatlar Fakültesi’nde kompozisyon eğitimiyle başlamıştı. Eğitimi sırasında yeteneği keşfedilen Kübalı sanatçı Dizzy Gillespie, Charlie Haden gibi caz ikonlarının desteğiyle uluslararası alanda da adını duyurmayı başarmıştı.

2022 yılında 5Passion plak şirketinden çıkardığı ‘Skyline’ albümü ile En İyi Enstrümental Caz Albümü Grammy ödülünü kazanan Gonzalo’Rubalcaba aynı yıl Aymee Nuviola ile kaydettiği “Live In Marciac’ ile Latin Grammy ödülünü kazanmıştı. Sanatçı şu sıralar ‘Turning Point’ adlı albümün tanıtımı kapsamında pek çok Avrupa kentini kapsayan bir turnede.

Antalya Akra Caz Festivali'nde yıldızlar geçidiAntalya Akra Caz Festivali’nde yıldızlar geçidi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.