Gümüşlük Müzik Festivali 21 yaşında

Bodrum'un klasik müzik buluşması Gümüşlük Müzik Festivali 21 yaşında. Gülsin Onay'ın sanat yönetmenliğini üstlendiği festival Kristof Barati ve Tuna Bilgin'in konseriyle başladı. Festival 10 Eylül'e kadar devam edecek.

Kültür Sanat 19 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Avrupa Festivaller Birliği tarafından Yılın Festivali ödülüne lâyık görülen Gümüşlük Müzik Festivali 21 yaşında. Sanat danışmanlığını Türkiye’nin dünya çapındaki piyanisti Gülsin Onay’ın üstlendiği festival Bodrum’un 2500 yıllık taş ocağındaki konserle başladı. Festival 10 Eylül’e kadar devam edecek.

21. Gümüşlük Müzik Festivali’nin ilk gününde Macar kemancı Kristof Barati ile piyanist Tuna Bilgin sahne aldı. İkili konserde Beethoven, Brahms ve Franck’ın sonatlarını seslendirdi. Barati 52. İstanbul Müzik Festivali’nde de sahne almıştı. Festivalde Portekizli piyanistler Antonio Silva ve Tiago Nunes ise Bitez Aktur’daki Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahne aldı.

Genç müzisyenlere masterclass

Gümüşlük Festival Akademisi’nin (GFA) bu yılki ustalık sınıfına katılan 12 ila 21 yaşları arasındaki dokuz keman masterclass öğrencisi de keman sanatçıları Kristof Barati ve Erkin Onay’dan bir hafta eğitim aldı. Eğitimden sonra da genç müzisyenler Bodrum’daki Toprak Ev’de sahne aldı.

Caz, İstanbul macerasının başladığı yerdeCaz, İstanbul macerasının başladığı yerde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.