Haluk Levent’ten İbranice mesaj: Soykırıma son verin

Dünya, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına tepki göstermeye devam ediyor. Tepkisini dile getiren bir diğer isim Haluk Levent oldu. Müzisyen sosyal medyadan İbranice seslendiği mesajında "soykırıma son verin" dedi.

Kültür Sanat 2 Haziran 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken dünyanın dört bir yanında da buna tepkiler sürüyor. Müzisyen ve Ahbap platformunun kurucusu Haluk Levent katliamlara tepki gösteren isimlerden biri oldu. Sanatçı, İsrail halkına sosyal medya hesabından İbranice seslendi.

‘Filistin’deki soykırıma son verin’

Haluk Levent X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İsrail’e seslenerek şunları söyledi: “İsrail halkına, Size ne söylendi bilmiyorum ama geçmişte soykırıma uğramış bir halkın torunları olarak Filistin’deki soykırıma son verin”

Yakın zamanda benzeri bir çağrı İngiltere’den gelmişti. Kosova kökenli şarkıcı Dua Lipa 88 milyondan fazla takipçisi bulunan Instagram hesabından takipçilerini Gazze’deki halkla dayanışma içinde olmaya çağırdı. Hikaye bölümünden “#AllEyesonRafah (Tüm gözler Refah’ın üstünde)” etiketiyle yaptığı paylaşımda 28 yaşındaki müzisyen “Çocukların diri diri yakılmasına asla haklı bir sebep gösterilemez. Tüm dünya, İsrail soykırımını durdurmak için seferber oluyor” dedi, Gazze için kalıcı ateşkes çağrısı yaptı.

Gazze sessizliği Taylor Swift'e dinleyici kaybettiriyor, Dua Lipa yükselişteGazze sessizliği Taylor Swift’e dinleyici kaybettiriyor, Dua Lipa yükselişte

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.