Harry Potter dizi olma yolunda: HBO Rowling ile anlaşmaya çalışıyor

J.K. Rowling imzalı fantastik roman serisi ‘Harry Potter’, HBO Max’te yayınlanacak bir dizi ile geri dönmeye hazırlanıyor.

Kültür Sanat 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Harry Potter dizisi için HBO Rowling ile anlaşmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz aylarda bir televizyon uyarlaması olarak ekranlara geleceği duyurulan Harry Potter dizisiyle ilgili yeni gelişmeler var. 

İlk olarak Bloomberg’in duyurduğu habere göre, Warner Bros. ve HBO’nun serinin TV uyarlaması için Rowling ile görüşmelere başladı. Görüşmeler sona ermiş olmasa da kaynaklar, anlaşmanın kısa süre içinde sonuçlanabileceğini belirtiyor.

Öte yandan serinin yaratıcısı Rowling’in projeye ne ölçüde ve nasıl dahil olacağı merak konusu. Son dönemde yaptığı açıklamalar nedeniyle bazı hayranlarıyla arası açılsa da yeni proje heyecan uyandırmışa benziyor. Tahmin edilenlere göre Rowling projeye doğrudan dahil olmasa da serinin orijinaline sadık kalmasını sağlamak için danışmanlık rolü üstlenebilir.

Yan hikâyeler film olmuştu

Uyarlanacak televizyon dizisi hakkında paylaşılan bilgiler henüz kısıtlı. Gelen ilk bilgilere göre dizinin her sezonu, serideki bir kitaba odaklanacak.  Warner Bros. ‘Harry Potter’ serisindeki her kitabı gişe rekorları kıran bir uzun metrajlı filme uyarlamıştı. Filmler dünya genelinde 7,7 milyar dolardan fazla hasılat yapmıştı.

HBO’nun gelecek dizisi, Harry Potter evrenindeki ilk geri dönüş olmayacak. Orijinal serinin 2011’deki son filminin ardından, ‘Lanetli Çocuk’ tiyatro oyunu, ‘Fantastik Canavarlar’ isimli spin-off  serisi ve Hogwarts Legacy isimli video oyunları yayınlanmıştı.

Şimdi söz sırası Rowling’te 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.