Harry Potter’ın ilk kapak çizimi satışta: 600 bin dolarla rekor kırması bekleniyor

Harry Potter'ın gelmiş geçmiş en pahalı ürünü açık artırmaya çıkıyor. 1997 tarihli kapağın 26 Haziran’da gerçekleşecek açık artırmada çizimin 600 bin dolara satılacağı tahmin ediliyor.

Kültür Sanat 7 Mayıs 2024
Thomas Taylor, Harry Potter ve Felsefe Taşı için İllüstrasyon (1997). Sotheby's'in izniyle.

J.K Rowling imzalı ‘Harry Potter’ serisi hem kitapları hem de filmleriyle eşi benzeri görülmemiş bir kazanç sağladı. Warner Bros. ‘Harry Potter’ serisindeki her kitabı gişe rekorları kıran bir uzun metrajlı filme uyarlamıştı. Filmler dünya genelinde 7,7 milyar dolardan fazla hasılat yapmıştı.

Şimdi de Harry Potter’ın gelmiş geçmiş en pahalı ürünü açık artırmaya çıkıyor. Serinin ilk kitabı ‘Harry Potter ve Felsefe Taşı’ adlı kitabın Thomas Taylor imzalı orijinal suluboya çizimi New York’ta satışa çıkıyor. 26 Haziran’daki açık artırmada çizimin 600 bin dolara satılacağı tahmin ediliyor.

Thomas Taylor, Harry Potter ve Felsefe Taşı için İllüstrasyon (1997). Sotheby’s’in izniyle.

Çizerin ilk işiydi

Serinin ilk kitabı dünya genelinde 120 milyondan fazla okurla buluşmuş, dünyanın en çok satan kitaplarından olmuştu. Toplam 58 dile çevrilen yedi kitaplık serinin böylesine büyük bir fenomene dönüşeceğinden yazar Rowling dahil herkes habersizdi. İllüstratör Taylor bile o zamanlar çaylaktı, sadece 23 yaşındaydı. Bu çizim ilk profesyonel çalışmasıydı. O zamanlar çalıştığı yayınevi King’s Cross Station’ın 9 3/4 platformundan Hogwarts’a giden trene binen yuvarlak gözlüklü ve alnında şimşek şeklinde yara olan bir çocuk çizmesini istemişti. Hatta o da bu çalışmadan çok düşük bir telif ücreti almıştı.

Şimdi bu eser ‘Harry Potter’ evreninin en pahalı çizimi olarak tarihe geçmek için gün sayıyor.

Daniel Radcliffe, Rowling'e cevap verdi: Konuşmamak korkaklık olurduDaniel Radcliffe, Rowling’e cevap verdi: Konuşmamak korkaklık olurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.