Hasan Can Kaya’nın dizisini izinsiz yayınlayana hapis talebi

Başrolünde Hasan Can Kaya'nın yer aldığı 'Bir Yeraltı Sit-Com'u' dizisi mahkemeye taşındı. Exxen yapımı dizinin bir internet sitesinde izinsiz şekilde yayınlanması üzerine açılan davada beş yıl hapis cezası isteniyor.

Kültür Sanat 27 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Başrollerinde Hasan Can Kaya, Günay Karacaoğlan ve Tuna Orhan’ın yer aldığı ‘Bir Yeraltı Sit-Com’u’ dizisini yayınlayan internet sitesine dava açıldı. Exxen yapımı diziyi izinsiz şekilde yayınlayan internet sitesinin sahibine beş yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı. Dizinin izinsiz şekilde yayınlanması sonucunda Exxen platformunun avukatı İstanbul’daki Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na dizinin bir internet sitesinde izin alınmaksızın yayınlandığı ve mali haklarının ihlal edildiğini beyan ederek şikayetçi olmuştu.

Şüpheliye beş yıla kadar hapis talebi

Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin bir kamu bankasını ödeme aracı olarak kullandığı tespit edildi. Kamu bankasına yazılan yazı sonucunda şüphelinin kimliği ortaya çıktı. Bilirkişi raporunda söz konusu eserin sinema eseri kapsamında eser olduğu belirtildi. Raporun devamında ‘Bir Yeraltı Sit-Com’u’ dizisinin hak sahibinin Exxen platformu olduğu ve şüpheli tarafından ücret karşılığında verilen şifre ile yayınlandığı açıklandı. Bu doğrultuda diziyi izinsiz yayınlayan sitenin sahibi şüpheli A.A.’nın bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Ferrari yola düşer, Aquaman mücadele eder!Fragmanlı Vizyon Raporu: Ferrari yola düşer, Aquaman mücadele eder!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.