Hayırseverlik Fabrikası: Andy Warhol’un eserleri sanat için satışta

Andy Warhol'un 96. doğum günü vesilesiyle Warhol Vakfı koleksiyonundaki birçok eseri satarak ABD'deki yerel sanat topluluklarına yardım toplayacak. Hayırseverlik Fabrikası adlı girişim 250 ile 20 bin dolar arasında fiyatlarla eserleri satışa sundu.

Kültür Sanat 8 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Andy Warhol.

20. yüzyılın en çok konuşulan sanatçılarından Andy Warhol doğduğunda takvimler 1928 yılının 6 Ağustos’unu gösteriyordu. Sanatçının 96. doğum günü vesilesiyle Warhol Vakfı yeni bir kutlama programı duyurdu. Vasiyeti olan ve ölümünün hemen ardından 1987 yılında açılan Andy Warhol Görsel Sanatlar Vakfı koleksiyonundaki birçok Warhol eserini satarak ABD’deki görsel sanatlar organizasyonlarının fon toplamasına yardımcı olacak bir hibe programı açtı.

Philanthropy Factory (Hayırseverlik Fabrikası) adlı girişim vakfın çevrimiçi alışveriş sitesi eBay sayfasındaki yüzlerce sanat eserini sınırlı bir süre için satışa sunuyor. Böylece hem Andy Warhol’a ait eserleri satın alabilir, hem de yerel sanat topluluklarına yardım edebilirsiniz.

Warhol’un duvar kağıdından ekran baskısı ‘Cow/İnek’ 20 bin dolara satılıyor.

Koleksiyonda 250 ile 20 bin dolar arasında fiyatlandırılmış fotoğraflar, posterler ve baskılar yer alıyor. Vakıf 20 Ağustos’a kadar satışlarla 74 organizasyona fayda sağlamak amacıyla toplamda yaklaşık 1.5 milyon dolar toplamayı hedefliyor. Vakıf 2020’de yine aynı yöntemle satışa sunduğu eserlerle 20’den fazla ülkedeki alıcılara binden fazla eser satarak dört milyon doların üzerinde para toplamıştı.

Satıştaki eserleri görmek için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

New York'un ortasına dev bir güvercin konacakNew York’un ortasına dev bir güvercin konacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.