Hızlı ve Öfkeli dünyasında intikam zamanı

19 Mayıs'ta vizyona girecek 'Hızlı ve Öfkeli 10' filminde planlaması yıllara yayılan bir intikam öyküsü izleyeceğiz. Babasının intikamını almaya çalışan eski bir dost, hedefe kahramanımız Dom Toretto'nun ailesini koyuyor. Ona, sevdiklerine zarar vererek acı çektirmek istiyor.

Kültür Sanat 22 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Hızlı ve Öfkeli, 2001’de ortaya çıktığında hız meraklısı, arabaya düşkün çeteler ve onları yakalamak isteyen polisler üzerine kuruluydu. Ama geldiğimiz noktada gazdan ayağını hiç çekmeyen Domenic Toretto (Van Diesel) ve ekibi artık dünyayı kurtarmaya çalışan kahramanlara dönüşmüş durumda. Aslında gördüğü ilgi üzerine sürekli vites büyüten Hızlı ve Öfkeli serisinin de evreni değişti. Evreni değiştikçe kahramanlar da buna ayak uydurdu ve bu günlere geldik.

19 Mayıs’ta  vizyona girecek ‘Hızlı ve Öfkeli 10’ çıkacak. Ve iddiası çok büyük. Malum Dom Toretto (Vin Diesel) ve ailesi bugüne kadar birçok görevde ve birçok imkansızlıklarda yollarına çıkan tüm düşmanları zekice, cesurca ve hızlı sürüşleriyle yenmişti. Ama bu filmde karşılarında en ölümcül rakipleri var. Geçmişin gölgelerinden çıkan, kan davasıyla beslenen ve bu aileyi parçalayıp Dom’un sevdiği her şeyi ve herkesi sonsuza dek yok etmeye kararlı, dehşet verici bir rakip.

2011 yılının ‘Hızlı ve Öfkeli 5’ filminde Dom ve ekibi, Rio de Janeiro’daki bir köprünün üstünde Brezilyalı uyuşturucu kralı Hernan Reyes’i ortadan kaldırıp krallığını yok etmişti. Ama bilmedikleri Reyes’in oğlu Dante’nin (Aquaman’den Jason Momoa) her şeye tanıklık ettiği ve son 12 yılını Dom’un yaptıklarının bedelini ödemesi için bir plan yaparak geçirdiğiydi.

Dante’nin planı, Dom’un ailesini Los Angeles’tan Roma’nın yeraltı mezarlarına, Brezilya’dan Londra’ya ve Portekiz’den Antarktika’ya kadar dağıtacak. Yeni müttefikler bulunacak ve eski düşmanlar yeniden ortaya çıkacak. Ama Dom sekiz yaşındaki kendi oğlunun (Leo Abelo Perry, Black-ish) Dante’nin intikamının nihai hedefi olduğunu anlayınca her şey değişecek.

Hızlı ve Öfkeli 10 çekimleri başladıHızlı ve Öfkeli 10 çekimleri başladı

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.