Yıldız oyunculardan itiraf: Oynadığımız bu filmlerden nefret ettik

‘Daredevil’, ‘Kızıl Prenses’, ‘Sex and City 2’, ‘Batman & Robin’, ‘Catwoman’ ve daha nicesi. Mutlaka içlerinde bazısı en sevdiğiniz filmler arasındadır. Ancak bu filmlerin başrol oyuncuları sizinle aynı fikirde değil. Sinema tarihi, rol aldığı filmden büyük pişmanlık ve hatta duyan isimlerle dolu.

Kültür Sanat 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Oscarlı oyuncu Jennifer Lawrence, 'Uzay Yolcuları/ The Passengers' filminde Chris Pratt ile birlikte rol almıştı.

Klasik bir gazetecilik sorusudur “Rol aldığınıza pişman olduğunuz film var mı?” Klişe de olsa sinema tarihine not düşmesi açısından dikkate değer  bir sorudur bu. Birçok Hollywood yıldızı geçmişte rol aldıkları filmle dalga geçmiş hatta o filmde rol almaktan ötürü pişmanlık duyduğunu itiraf etmiştir. Şimdi bu itiraflara yenileri eklendi. Örneğin Charlize Theron sadece yönetmenin filmografisine dayanarak bir filmi kabul ettiğini ancak daha sonra hayal kırıklığına uğradığını söylüyor. Sarah Jessica Parker, Jennifer Lawrence, Halle Berry ve George Clooney bu itiraf furyasına katılan diğer isimler.

George Clooney, hiç iyi hatırlamadığı ‘Batman & Robbin’i kariyeri için iyi bir sıçrayış filmi olarak düşünerek oynamayı kabul etmiş

1997 yapımı ‘Batman & Robbin’de yer alan George Clooney filmdeki rolü hakkında “Yıllar sonra bir başkası rolü geri getirip değiştirene kadar seriyi yok ettiğimi düşünüyordum. O zamanlar bunun çok iyi bir kariyer hamlesi olacağını düşünmüştüm. Ama değilmiş” itirafında bulundu.

Bir itiraf da Halle Berry’den geldi. ‘Kesişen Yollar’ filmiyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanan Halle Berry, ‘Kedi Kadın/ Catwoman’ filmindeki rolünden bin pişman. Oscar’dan sonra Altın Ahududu almasına neden olan 2004 yapımı film hakkında Jimmy Kimmel’a açıklama yapan Halle Berry, filmin başarısızlığının yükünü taşıdığını söyleyip “Filmin elde ettiği ya da edemediği başarı her nasılsa benim hatammış gibi görünüyordu. Ama gerçekten benim hatam değildi” dedi.

‘Daredevil’dan nefret ediyorsanız yalnız değilsiniz. Filmin başrol oyuncusu Ben Affleck’in nefreti muhtemelen sizin nefretinizden daha fazla. Affleck 2007’de Entertainment Weekly’ye “Daredevil hiç işe yaramadı. Viral olmak isteseydim, daha az kibar olurdum” demişti.

Brad Pitt, Harrison Ford ile başrol oynadığı ‘Sessiz Düşman’ için “Şimdiye kadar gördüğüm en sorumsuz film, tabii buna film diyebiliyorsak” diyor.

Brad Pitt oynadığı filmi yerden yere vuruyor

Mikrofonlarımızı Brad Pitt’e çeviriyoruz. 1997 yapımı Ajan J. Pakula’nın yönettiği Harrison Ford ile oynadığı ‘Sessiz Düşman’ filmi, yıldız oyuncunun hayatındaki en büyük pişmanlıklarından biri. Filmi bir felaket olarak tanımlayan Brad Pitt, hızını alamayıp “Şimdiye kadar gördüğüm en sorumsuz film, tabii buna film diyebiliyorsak” sözleriyle adeta filmi yerden yere vuruyor. Brad Pitt kadar açık sözlü olan bir diğer isim ise ‘Fantastik Dörtlü’nün yıldızı Jessica Alba. 2005 yapımı filmde rol alan Alba “Nefret ettim, gerçekten nefret ettim” diyerek ‘Fantastik Dörtlü’ hakkındaki samimi görüşlerini dile getiriyor.

Michelle Pfeiffer ‘Grease’in devam filmi ‘Grease 2’ için “O filmden şiddetle nefret ettim ve ne kadar kötü olduğuna inanamadım. O zamanlar gençtim ve daha iyisini bilmiyordum” diyor. Neyse ki, Pfeiffer’ın iyi senaryonun kokusu alma refleksi hızla gelişti ve bir sonraki filmi Brian De Palma klasiği ‘Yaralı Yüz’ oldu.

Rol aldığı filmleri izlememe konusundaki tavrıyla bilinen Ryan Reynolds’ın bu tercihinde ‘Yeşil Fener/ Green Lattern’ önemli bir paya sahip olabilir. Başrolünde yer aldığı filmin çok kısa bir bölümünü izlediğini belirten Reynolds, meğer dehşete kapılmış.

Jennifer Lawrence arkadaşı Adele’i dinlememiş

Oscar’lı oyuncu Jennifer Lawrence 2016 yapımı ‘Uzay Yolcuları/ Passenger’ filmi hakkında yaptığı açıklamada ilginç bir anekdotu aktarıyor. Yakın arkadaşı müzisyen Adele, kendisine Chris Pratt’le birlikte rol aldığı filmde oynamaktan kaçınması tavsiyesinde bulunmuş. Lawrence, Adele ile aralarında geçen diyaloğu da paylaşmıştı. “Adele bana bunu yapmamamı söyledi! ‘Uzay filmlerinin yeni vampir filmleri olduğunu hissediyorum’ dedi. Onu dinlemeliydim. Her şey bir geri tepme etkisi gibiydi. Rol yapmak yerine tepki veriyordum.”

Sarah Jessica Parker sonsuza dek ‘Sex and the City’deki Carrie Bradshaw rolüyle tanınacak olsa da bu, bu onun serinin ikinci filmini beğendiği anlamına gelmiyor. “Nerede yetersiz kaldığımızı görebiliyorum. Ne kadar çok para kazandığını da anladığımı söyleyeceğim. Tartışmada bunun unutulduğunu hissediyorum” şeklinde bir itirafta bulunup olayın maddi yönüne vurgu yapıyor.

Arnold Schwarzenegger’e göre ‘Kızıl Prenses/ Red Sonja’, çocuklarına ceza niyetine izleteceği kadar kötü bir film.

Çocuklarına ceza olarak izletiyormuş

Bu çarpıcı itirafın sahibi Arnold Schwarzenegger, nam-ı diğer Terminatör. ‘Kızıl Prenses/ Red Sonja’in başrolünde yer alan Arnie, “Şimdiye kadar yaptığım en kötü film” dediği yapımı çocuklarına yaramazlık yaptıklarında ceza olarak izletiyormuş. Kariyerinin en berbat filmine dair bir diğer açıklama da Charlize Theron’dan geldi. 2000 yapımı ‘Soygun’da başrol oynayan Theron, filmde neden rol aldığını şu sözlerle açıklıyor: “Kötü, çok kötü bir filmdi. Berbat olsa da John Frankenheimer ile çalıştım. Bu yüzden kabul etmiştim.”

Warner Bros dijital platformlarda rekabeti kızıştırıyor: Max’a hazır olun!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.