Ian McKellen kariyeri boyunca kabul etmediği o rolle nihayet sahnede

Ian McKellen kariyeri boyunca Shakespeare'in neredeyse tüm erkek kahramanlarını canlandırdı. Ancak "asla ilgi duymadığı" ve her zaman geri çevirdiği bir karakter vardı. Ve şimdi o rolde...

Kültür Sanat 14 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ian McKellen, 'Player Kings'de Falstaff rolünde.
Çağdaş tiyatronun ve sinemanın en önemli yıldızlarından İngiliz oyuncu Ian McKellen, 60 yıla yaklaşan kariyerinde Shakespeare’in neredeyse tüm erkek kahramanlarını canlandırdı. Ancak “asla ilgi duymadığı” ve her zaman geri çevirdiği bir karakter vardı. Ve şimdi o rolde…

Usta aktör şu anda Robert Icke’in Shakespeare uyarlaması ‘Player Kings’de Falstaff olarak rol alıyor, ancak yakın zamanda garip bir nedenden dolayı ikonik bir Shakespeare karakterini oynama konusunda çekinceleri olduğunu açıkladı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Player Kings (@playerkingsplay)

Ian, Shakespeare uyarlamasında “nihai gangster” olarak tanımlanan Falstaff rolünü üstlenme zamanının geldiğine karar vermiş. Ancak Ian, BBC’ye bu rol geçmişte teklif edildiğinde Falstaff karakterini oynamaya hiç hazır hissetmediğini söyledi.

Daha önce bu rolü canlandıran meslektaşlarının zorlandıklarını bilen Ian’a göre rol Shakespeare’in zamanında belirli bir aktör ve komedyen için yazılmıştı. Bu nedenle canlandırılması çok zor olduğunu düşünen oyuncu, son teklifi de reddetmiş. Ancak yönetmen Robert Icke’nin yorumuyla Falstaff’ın abartıdan uzak inandırıcı bir karaktere dönüştüğünü düşünüp en sonunda bizzat yönetmen tarafından ikna edilmiş.The Telegraph’ın oyuna dört yıldız veren bir incelemesi McKellen’ı övüyor ve  performansının oyunun “ruhu harekete geçirdiğini” söylüyor.

Oyun şu an Londra’daki Noel Coward tiyatrosunda sahneleniyor, daha sonra ülkedeki farklı kentlerde de izleyicilerle buluşacak.

Brian Cox: 'Tiyatroya 110 dolar ödeyemem'Brian Cox: ‘Tiyatroya 110 dolar ödeyemem’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.