İdris Elba ırkçı yorumlara tepkili

İdris Elba, hakkında yapılan ırkçı yorumlara tepkili. Yeni James Bond için en güçlü adaylardan biri olan Elba katıldığı bir podcast yayında içini döktü. Bu rolün her yer oyuncunun hayali olduğunu belirten Elba, yapılan ırkçı yorumları çok itici bulduğunu sözlerine ekledi.

Kültür Sanat 30 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İdris Elba, 'Luther' ile büyük beğeni toplamıştı.

İdris Elba, James Bond rolü için yapılan ırkçı yorumlara tepkili. ‘The Wire’ ve ‘Luther’ filmlerinin yıldızı, hakkında yapılan yorumların çok iyici olduğunu söyledi. Yeni James Bond için en güçlü adaylardan biri olan İdris Elba, bu ihtimalin ortaya çıkmasından bu yana yapılan ırkçı eleşitirilerden duyduğu rahatsızlığı vurguladı. Ünlü oyuncu katıldığı podcast yayınında hem James Bond rolüne hem de bu konu hakkında kendisine yapılan ırkçı hakaretler hakkında konuştu.

İdris Elba: Bu rol gıpta edilen bir rol

İdris Elba, katıldığı podcast yayınında James Bond rolüne seçilmesinin her oyuncuda olacağı gibi kendisi için de kariyer zirvesi olacağını söyledi. Bu rolün, her oyuncu tarafından gıpta edilen bir rol olduğunu da belirten yıldız isim, James Bond olması halinde kendisine “tamam, şimdi zirveye ulaştın” diyeceğini de itiraf etti.

Podcast yayınında konuşan İdris Elba sözlerine şunları ekledi “Bahsetmeyeceğimiz bazı isimler dışında dünyanın her köşesinin dikkate alabileceğim iltifatlar aldım. Bu fikirden mutlu olmayanlar ise her şeyi iğrenç ve itici hale getirdiler çünkü konu ırk meselesine dönüştü. Konu saçmalığa dönüştü ve ben de bundan nasibimi aldım.”

İdris Elba 2010’ların başından beri, özellikle de Daniel Craig’in James Bond serisine devam etme konusundaki isteksizliği netleştikten sonra ajan rolü için en çok öne çıkan isimlerden biri oldu. İddiaların ortaya atıldığı 2015 yılında konu hakkında bir açıklama yapan eski James Bond, Roger Moore, kraliçenin ajanını bir “İngiliz”in canlandırması gerektiğini söylemişti. Serinin ‘Live and Let Die’ filminde Mr. Big’i canlandıran Yaphet Kotto, “siyahların, beyazların yazdığı rolleri oynama çabasından vazgeçmeli” demişti.

10Haber antik kentleri geziyor: Knidos'dan Halikarnassos'a10Haber antik kentleri geziyor: Knidos’dan Halikarnassos’a

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.