İki müdür aynı karede: Karadağlı’dan, Sağtürk’e tebrik ziyareti

Tartışmalara yol açan atama sonrası Devlet Tiyatroları'ndaki genel müdürlük görevine başlayan Tamer Karadağlı'dan Tan Sağtürk'e tebrik ziyareti. Tamer Karadağlı, Devlet Opera ve Balesi genel müdürü olarak atanan Sağtürk'e başarı dileklerini iletti.

Kültür Sanat 28 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olan Tan Sağtürk’ü makamında ziyaret etti. Atanması tartışma yaratan Karadağlı, görevine yeni atanan ünlü balet Tan Sağtürk’ü tebrik etti. Kamuoyunda uzun süre tartışılan hatta Devlet Tiyatroları’nda istifaya da neden olan atama kararı sonrası Tamer Karadağlı geçen ay görevine başlamıştı.

Tamer Karadağlı’nın Tan Sağtürk’e inancı tam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 11 Ağustos’ta yayınlanan kararla ataması gerçekleşen Tamer Karadağlı, tiyatro çevrelerince tepkilere neden olmuş ve uzun süre tartışılmıştı. Tamer Karadağlı, “Tan Sağtürk’ün oyunculuk, bale ve dans eğitimi kariyeriyle parlak başarılara imza atarak ülkemizin saygın sanatçıları arasında yer alıyor. Tan Sağtürk’ün, köklü bir geçmişi olan Devlet Opera ve Balesi’nde ufuk açıcı ve ilham verici yeni bir döneme imzasını atacağına olan inancım tam” dedi.

Tamer Karadağlı, açıklamalarının ardından Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü görevine atanan dünyaca ünlü balete yeni görevinde başarılar diledi. Tebrik ziyareti sonrası ikili hatıra fotoğrafı çıkardı. Geçen hafta da Kültür ve Turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tamer Karadağlı ve Tan Sağtürk ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Ersoy her iki müdürle, sanatın daha geniş kitlelere yayılması için neler yapabileceklerine dair fikir alışveirşi yaptıklarını belirtmişti.

Aspendos'ta Gala Konseri ile veda: Tan Sağtürk kapanışta konuştuAspendos’ta Gala Konseri ile veda: Tan Sağtürk kapanışta konuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.