İklim aktivistleri bu kez monarşiye karşı

Kendilerini iklim aktivisti olarak tanımlayan This is Rigged isimli topluluk bu kez monarşiye karşı. Topluluk, Edinburgh'da bir müzede sergilenen Kral 3. Charles'a ait tabloyu boyayıp üzerine de "Halk, bir lorddan daha güçlüdür" yazdı. 

Kültür Sanat 29 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kral 3. Charles'ı resmeden tablo, Edinburgh'daki National Art Gallery'de sergilenmekte.

Kendilerini iklim aktivisti olarak tanımlayan bir grup, İskoçya’nın Edinburgh kentindeki Kral 3. Charles’ın resmedildiği tabloya boya sıktı. Edinburgh’daki ünlü National Art Gallery’de sergilenen tabloya monarşi karşıtları psreyle “Halk, bir lorddan daha güçlüdür” yazdı.

İklim aktivistleri İskoç hükümetine de karşı

This is Rigged adlı aktivist grup, kentin en ünlü müzesi olan National Arr Gallery’de sergilenen tabloyu yazdıkları yazının yanı sıra pembe spreyle boyadı. Annesi 2. Elizabeth’in geçen yıl hayatını kaybetmesi sonrası tahta geçen Kral 3. Charles’ın müzede sergilenen tablosunu boyayan grup, İskoç hükümetini de protesto etti. Eylemciler İskoç hükümetini hazırladığı yeni petrol ve gaz projeleri nedeniyle protesto etti. Aktivistler, gelecek kuşaklar için tüm gaz ve petrol projelerine karşı çıkılması gerektiğini savunuyor. Bu bilince varana kadar İskoçya hükümetine yönelik protestolarına devam edeceklerini açıklayan iklim aktivistleri, yöneticilere sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu. İskoç This is Rigged topluluğu ülke kamuoyunda geçekleştirdikleri bu tip eylemlerle tanınıyor. Aktivist topluluk daha önce de benzeri eylemlere imza atmıştı.

Kendilerini iklim aktivisti olarak tanımlayan This is Rigged grubunun pembeye boyadığı Kral 3. Charles tablosu ise önceden bir cam çerçeve ile koruma altına alınmıştı. Benzeri eylemlere karşı önlem amaçlı olarak özellikle büyük önem atfedilen tablolar son yıllarda cam koruyucularla koruma altına alınmakta. Paris, Londra ve New York gibi önemli sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapan kentlerde bulunan müzeler, bir süredir benzeri önlemler almakta.

Işık ve sevgiyle İlhan İremIşık ve sevgiyle İlhan İrem

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.