İKSV Alt Kat’tan gençlere dramatik yazarlık ve yaratıcılık atölyeleri

İKSV Alt Kat’ın 16-25 yaş arasındaki gençlere yönelik Sanatta Yaratıcı Bakışlar atölye programının ikincisi için başvurular başladı. Serinin ilk atölyesi Selin Saygılı ile Hareketli Görüntüler 17 Nisan’da. Son başvuru tarihi 20 Mart.

Kültür Sanat 12 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İKSV Alt Kat tarafından 2023’te hayata geçirilen ‘Sanatta Yaratıcı Bakışlar’ programının ikincisi Nisan-Mayıs ve Ekim-Kasım olmak üzere iki dönemde yapılacak. Paribu desteğiyle 16-25 yaş arasındaki katılımcılara yönelik farklı disiplinlerden altı sanatçının hazırladığı atölyelerden oluşan proje fiziksel ve çevrimiçi ortamda sanatçıları ve gençleri bir araya getirecek. Atölyeye katılmak için linkte yer alan formun doldurulması gerekiyor.

Sanatta Yaratıcı Bakışlar gençlere fikirlerini hayata geçirme cesareti ve motivasyon kazandırmayı, sosyal etki yaratmayı, bilgi ve yetkinlik edinmeyi, bireysel yetkinliklerin gelişimini teşvik etmeyi ve harekete geçme motivasyonu kazandırmayı amaçlıyor. İKSV Sanatta Yaratıcı Bakışlar atölye programının 2023’teki ilk dönemi gençlere bu becerileri elde etmede değerli deneyimler sundu, potansiyellerini ortaya çıkarmalarına destek oldu.

İKSV Alt Kat ile gençlere yönelik atölye

Her biri dört hafta sürecek atölyelerde katılımcılar Selin Saygılı ile hareketli görüntüler, Murat Mahmutyazıcıoğlu ile dramatik yazarlık, Aslı Uludağ ile sanatta çevre araştırmaları, Selçuk Artut ile teknoloji ve diyalektik yaratıcılık, Zeynep Oktar ile mekan etkileşimli ses üretimi ve Serdar Kökçeoğlu ile ifade aracı olarak belgesel başlıklarında sanatın farklı dallarında deneyim elde etmek için bir araya gelecek.

İstanbul Caz Festivali şehrin iki kıtasına yayılıyorİstanbul Caz Festivali şehrin iki kıtasına yayılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.