İKSV’den dört kültür projesine 11 milyon TL’lik destek

İKSV'nin AB'nin desteğiyle hayata geçirdiği Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nda desteklenecek dört proje açıklandı. STK ve yerel yönetim işbirliğinin öne çıktığı bu dört projeye 11 milyon TL'lik destek sağlanacak.

Kültür Sanat 26 Eylül 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Adıyaman’ın Kömür ilçesinde belediyeye ait depremden etkilenmiş atıl bir yapı yeni bir kültür mekânına dönüştürülecek. Yine Eskişehir’de belediyeye ait atıl bir yapı, erişilebilir bir kültür mekânına dönüştürülecek ve dezavantajlı grupların erişimine uygun hale getirilecek.

Misafir sanatçı programıyla Teos Kültür Merkezi, kırsal kültürel mirasa dönük disiplinlerarası sanat üretimlerini teşvik etmek amacıyla sanatçılarla yerel halkı güncel sanat etrafında bir araya getirecek. Artvin Borçka’da Yayla (Gola) Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği tarafından bir festival tasarımı yapılarak Doğu Karadeniz’deki kültür-sanat ekosistemini güçlendirilecek.

Yukarıda saydığımız projeler çok yakın zamanda hayata geçirilecek. Çünkü İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) Avrupa Birliği’nin desteğiyle hayata geçirdiği Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’ndan destek gören dört proje bunlar. Bu projelerin hayata geçirilmesi için 11 milyon TL’lik destek açıklandı.

Üç yıl içerisinde 1.3 milyon euro destek

Türkiye’de kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve belediyeler arasındaki diyaloğu ve işbirliklerini geliştirmeyi amaçlayan bir Avrupa Birliği projesi olan Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı, için çağrı yapılmıştı. Çağrı sonrası yapılan başvurular arasından yapılan değerlendirme sonucu desteklenecek dört proje kamuoyu ile paylaşıldı. Önce Çocuklar Derneği’nin, Puruli Kültür Sanat Derneği’nin, Teos Kültür Sanat Derneği’nin ve Yayla (Gola) Kültür Sanat ve Ekoloji Derneği’nin projeleri desteğe değer görüldü.

Üç yıl sürecek proje kapsamında kültür-sanat odaklı STK’larla yerel yönetimlerin birlikte üretecekleri projelere 1,3 milyon euro hibe desteği sağlanacak.

İKSV Enstrüman Destek Fonu için büyük buluşmaİKSV Enstrüman Destek Fonu için büyük buluşma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.