Gülsün Karamustafa Venedik’te dünyanın kırık dökük halini ortaya dökecek!

İKSV'nin koordinasyonunu üstlendiği Venedik Bienali Uluslararası Sanat Sergisi Türkiye Pavyonu, bu yıl sanatçı Gülsün Karamustafa’nın mekâna özel ürettiği eseri 'Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hali' başlıklı yerleştirmeye ev sahipliği yapacak.

Kültür Sanat 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Gülsün Karamustafa'nın yerleştirmesi Venedik'te sergilenecek.

20 Nisan’da başlayacak Venedik Bienali’nde Gülsün Karamustafa Türkiye Pavyonu’nda ‘Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hali’ adlı yerleştirmesini sergileyecek. İKSV’den yapılan açıklamada Karamustafa’nın yerleştirmesinin mekana özgü bir eser olacağı söylendi.  

Karamustafa’nın Venedik Bienali için üzerinde çalıştığı yeni eseri dünyanın savaşlar, afetler, doğa ve çevre sorunları gibi zorluklarla karşı karşıya kalmasıyla ortaya çıkan acıları, kaybolan değerleri ve zayıflayan insan ilişkilerini ele alıyor.

Venedik Bienali’nin merakla beklenen sergilerinden

Yerleştirmede sanatçı gündelik nesneler üzerinden yeni anlamlar yaratma geleneğini devam ettirerek yaşanan olayların ardında bıraktığı boşluk, oyuk ve kırıklıkların izlerini farklı objeler aracılığıyla mekâna taşımayı amaçlıyor. Sergideki yerleştirmeyle dünyayı bir savaş alanı ve sürekli değişen bir zemin olarak tasvir eden sanatçı yapıtının bir bölümünde kadim inançlara ve insanlar arasında süregelen çatışmalara gönderme yapıyor.

‘Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hali’ dünyanın önde gelen sanat dergilerinden Frieze’de geçen ay çıkan bir makalede yılın merakla beklenen sergileri arasında gösterildi. Sanatçı Gülsün Karamustafa 50 yıldan uzun süredir göç, bellek, aidiyet ve kültürel kimlikler gibi toplumsal meselelere odaklanarak sanat pratiğini sürdürüyor.

 

Deprem yıkımına karşı inadına sanat: İKSV, 384 enstrümanı müzisyenlerle buluşturuyorDeprem yıkımına karşı inadına sanat: İKSV, 384 enstrümanı müzisyenlerle buluşturuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.