İlham İrem gitti, miras kavgası başladı

Türk müziğinin özgün ozanlarından İlhan İrem, tüm mirasını karısına bırakmıştı. Fakat sanatçının kardeşi buna itiraz ediyor. İlhan İrem'in mirasından sanatçının yeğenin de pay sahibi olduğunu iddia ediyor.

Kültür Sanat 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Geçen yıl yaşamını yitiren müzik dünyamızın özgün ozanlarından İlhan İrem’in mirasıyla ilgili tartışma var. Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre İlhan İrem’in ailesi İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne vasiyetnamesinin yerine getirilmesi için dava açtı. Mahkeme huzurunda açıklanan vasiyetnamede İlhan İrem, tüm mirasını eşi Hansu İrem’e bıraktı.

Sanatçının kardeşi Erkan Aldatmaz ise abisinin e-mail yoluyla vasiyetname hazırladığını ve mirası kararının iptal edilmesi gerektiğini öne sürdü. Aldatmaz, kızı Güliz Aldatmaz Gökçadır’ın da mirasta hakkı olduğunu iddia ederek dava sonuçlanıncaya kadar İrem’in tüm malvarlığına tedbir konulmasını talep etti.

Sanatçının hayatı sanatından farklı olamaz

Türk müziğine birçok klasikleşmiş şarkı armağan eden İlhan İrem sekiz ay önce böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirmişti. Kendine özgü bir müzik anlayışı olduğu gibi, kendine özgü bir yaşam da sürdü. Uzun yıllar gözlerden uzak yaşayan İrem, son yıllarında verdiği ender söyleşilerinin birinde “Sanatçının hayatı sanatından farklı olamaz. Müziğimi dinlerken ne hissediliyorsa öyle yaşıyorum. Kendi sonsuzluğumda, kendimden kendime doğru yayılıyorum. Ben olan o kainatlarda her yöne uçuşurken, mavilerde ne zaman bıraktığımı henüz anımsayamadığım mırıltılarımı buluyorum” demişti

“Türkiye’nin masum yılları”nın şarkıcısı İlhan İrem bugün uğurlanıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.