İlk dönem filmlerinin vazgeçilmeziydi: Nuri Bilge Ceylan’ın annesi Fatma Hanım yaşamını yitirdi

Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın ilk dönem filmlerinde kocası Emin Ceylan ile kamera karşına geçen annesi Fatma Ceylan, 98 yaşında yaşamını yitirdi. Fatma Ceylan 'Koza', 'Kasaba', 'Mayıs Sıkıntısı' ve 'İklimler'de rol almıştı. Ceylan Çanakkale'nin Çakıroba Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Kültür Sanat 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Nuri Bilge Ceylan mezuniyet gününde annesi Fatma Ceylan ile birlikte.

Fatma Ceylan, usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın annesi olmanın ötesinde ‘Koza’, ‘Kasaba’, ‘Mayıs Sıkıntısı’ ve ‘İklimler’de rol alan bir isimdi. Kocası Emin Ceylan ile birlikte oğullarının ilk dönem filmlerinde oynadıkları için tanıyoruz onları. Emin Bey’i 2012 yılında kaybetmiştik. Fatma Ceylan da 98 yaşında yaşamını yitirdi.

Fatma Hanım, Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Çakıroba Köyü’nde toprağa verildi. Çakıroba Köyü Camisi’nde ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Nuri Bilge Ceylan ve yakınları da taziyeleri kabul etti. Nuri Bilge Ceylan ve ailesine 10Haber olarak baş sağlığı ve sabırlar dileriz.

Emine Ceylan ve Nuri Bilge Ceylan yıllar önce babaları Emin Ceylan’a sürpriz bir fotoğraf sergisi açmıştı. Açılışa anneleri Fatma Ceylan da katılmıştı. O günden kalan yadigar bir fotoğraf.

Ceylan ilk dönem filmlerinde anne babası ve yakından tanıdığı insanlara rol veriyordu. Bir söyleşisinde bunu “Kasaba’yı ve ‘Mayıs Sıkıntısı’nı çektikten sonra amatör oyuncuları sevdim. Onların sinemada görmeye alışmadığımız türden zengin nüanslar, birtakım mimikler, jestler, ifadeler, bazen diyaloglar üretebileceklerini gördüm” diyecekti. Bu sayede Fatma Ceylan da kocası Emin Ceylan yönetmenin önemli filmlerinde beyazperdede göründüler.

Ceylan Ailesi: Fatma Ceylan, Emin Ceylan, Nuri Bilge ve ablası Emine Ceylan.

Gelenek bozulmadı: Nuri Bilge Ceylan yine Cannes'daGelenek bozulmadı: Nuri Bilge Ceylan yine Cannes’da

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.