Imany, Harbiye’den haykırdı: Yumruklarını kaldır İstanbul, barışı, ateşkesi ve özgür Filistin’i iste

Fransız müzisyen Imany, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'ndan Gazze zulmüne isyan etti: "Yumruklarını kaldır İstanbul. Dünyanın her yerinde katledilen tüm masum insanlar için, yumruklarını kaldır. Barışı, ateşkesi ve özgür Filistin'i iste."

Kültür Sanat 9 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Imany, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verdi.

Imany, Ankara ve İzmir’in ardından önceki gün İstanbul’daydı. Türkiye turnesi kapsamında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda konser veren Fransız müzisyenin performansını binlerce müziksever izledi. Müzisyenin, tıpkı Ankara ve İzmir konserlerinde olduğu gibi İstanbul’da da gündemi aynıydı. Dünyanın dört bir yanındaki duyarlı sanatçılar gibi o da Filistin’de yaşanan insanlık dramıyla ilgili mesaj verdi.

Imany: Özgür Filistin’i iste

Harbiye’deki konseri sırasında Imany, ‘Believer’ şarkısının ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkati çekerek, “Yumruklarını kaldır İstanbul. Kendiniz için, zulme uğrayanlar için, dünyanın her yerinde katledilen tüm masum insanlar için, adalet için, barış için yumruklarını kaldır. Barışı, ateşkesi ve özgür Filistin’i iste. İstanbul, dediklerimi tekrar et: Barış istiyoruz” dedi.

Şarkıcının çağrısı üzerine seyirciler de yumruklarını kaldırıp, alkış ve çığlıklarla Filistin’e destek verdi. Konserde sanatçıya şarkılarda sekiz çellist ile dinleyiciler de eşlik etti. İlk albümü ‘Shape of a Broken Heart’ ile üç ülkede platin plak kazanan sanatçı konserde, ‘Dance Monkey’, ‘Believer’, ‘Wonderfull Life’, ‘You Will Never Know’, ‘All The Things She Said’ ve ‘A Team’in arasında olduğu sevilen şarkılarını seslendirdi.

Gazze sessizliği Taylor Swift'e dinleyici kaybettiriyor, Dua Lipa yükselişteGazze sessizliği Taylor Swift’e dinleyici kaybettiriyor, Dua Lipa yükselişte

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.