İş Sanat, yeni sezonunun Parlayan Yıldızları’nı arıyor

İş Sanat’ın kariyerlerinin başındaki müzisyenlere sahne deneyimi sunarak destek olmak amacıyla sürdürdüğü Parlayan Yıldızlar konserlerinin başvuruları başladı. Konser serisinde ye ralmak isteyen müzisyenler 4 Eylül'e kadar başvurabilir.

Kültür Sanat 29 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Parlayan Yıldızlar için başvuru süreci 4 Eylül'e kadar devam edecek.

Parlayan Yıldızlar serisi yeni sezonda da devam edecek. İş Sanat’ın genç yeteneklere alan açmak amacıyla başlattığı proje kapsamında bu yılda da kariyerinin başındaki müzisyenler sahne deneyimi tatma fırsatı yakalayacak. Sahne hayalini gerçekleştirmek isteyen gençler projenin bir parçası olmak için 4 Eylül tarihine kadar başvuru yapabilecek. Toplanan başvuruların ardından ise 17 Eylül Pazar günü İş Kuleleri Salonu’nda yapılacak seçmeler sonucunda İş Sanat’ın yeni sezonunda 16 genç müzisyene konser imkânı sağlanacak.

Parlayan Yıldızlar kasım ayında sahnede

1 Ocak 2003 ve sonrasında doğan, güzel sanatlar lisesi veya konservatuar öğrenimine devam eden tüm genç müzisyenler müzisyenler İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar projesine başvurabilecek. Seçmeler sonrası ise proje kapsamında sahne deneyimi yaşamaya hak kazanan isimler açıklanacak.Profesyonel olarak bir orkestrada kadrolu veya sözleşmeli olarak yer alan müzisyenler dışında bahsi geçen alanlarda eğitim görenlerin katılabileceği projede başvuru ve ayrıntılı bilgi için paylaşılan iletişim adresi ise şöyle: [email protected]

2002 yılından bugüne genç müzisyenlere destek veren Parlayan Yıldızlar’ın konser serisi, kasım ayında İş Sanat’ın yeni sezonuyla birlikte başlayacak. İş Sanat’ın 2012 yılında hayatını kaybeden sanat yönetmeni Meriç Soylu’nun ailesi tarafından Parlayan Yıldızlar’a verilen Meriç Soylu Ödülleri’nde geçtiğimiz sezon birincilik ödülünü genç keman sanatçısı Sofiko Tchumburidze kazanmıştı. İkincilik ödülü gitarda Özberk Miraç Sarıgül’e verilirken, perküsyon dalında ise Efe Yaşar üçüncülük, piyanoda Alaz İkiz ve şan alanında da Nergis Boran mansiyon ödüllerinin sahibi olmuştu.

90'lardan bir yıldız kaydı: Sinead O'Connor hayatını kaybetti90’lardan bir yıldız kaydı: Sinead O’Connor hayatını kaybetti

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.