İş Sanat’ta barok gecesi: 290 yıllık kemanıyla sahneye çıktı

Grammy ödüllü Concerto Köln ve ünlü keman virtüözü Giuliano Carmignola 15 Aralık akşamı İş Sanat’taydı. Barok repertuvarın seslendirildiği bu özel gecede Carmignola 290 yıllık kemanıyla sahnedeydi.

Kültür Sanat 17 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İstanbul önceki gece Grammy ödüllü topluluk Concerto Köln’ü ağırladı. İş Sanat’ta gerçekleşen konserde dünyaca tanınan barok topluluk sahneyi bir başka Grammy ödüllü isim olan keman virtüözü Giuliano Carmignola ile paylaştı. Barok müzik konusunda çağımızın en özel isimlerini buluşturan bu özel gecede İtalyan kemancı 290 yıllık kemanıyla sahnedeydi.

İş Sanat’ta barok esintiler

1733 yapımı Stradivarius Baillot kemanıyla sahneye çıkan 72 yaşındaki İtalyan virtüöz performansıyla salonu dolduran müzikseverlerden büyük alkış aldı. Concerto Köln ve Giuliano Carmignola’nın barok ve klasik dönem repertuvarındaki ustalıklarının bir kez daha gözler önüne serildiği bu özel gecede Johann Sebastian Bach, Benedetto Marcello ve Pietro Locatelli’nin eserleri seslendirildi.

2004 yılında Wolfgang Amadeus Mozart’ın eseri “La nozze di Figaro” (Figaro’nun Düğünü) kaydıyla Grammy ödülü sahibi olan Concerto bunun dışında prestijli Echo Klassik ve 74 ödül daha kazandı. Sahnede barok müziğin dev isimlerini izleyen sanatseverler konserin sonunda müzisyenleri uzun süre ayakta alkışladı.

CSO'dan yılın performansı: Ankara'da Verdi yankılandıCSO’dan yılın performansı: Ankara’da Verdi yankılandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.