İsrail, Eurovision yönetimini ikna etti: Şarkı sözleri değişti

Eurovision'da krize neden olan şarkıda taraflar anlaştı. İsrail yarışmada yer alacak şarkının sözlerini değiştirdi. İsveç'te düzenlenecek yarışmanın organizatörleri de yeni şarkı sözlerine onay verdi.

Kültür Sanat 12 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İsrail'i Eurovision'da Eden Golan temsil edecek.

Katılımcıların yarışmadan men edilmesi için yoğun baskı yaptığı İsrail Eurovision’da yer alacak. Şarkıcı Eden Golan’ın seslendireceği October Rain / Ekim Yağmuru adlı şarkının sözlerini değiştiren İsrail yarışmaya katılabilecek. Bu yıl İsveç’te düzenlenecek yarışmada İsrail’in olmaması için düzenlenen kampanya sonuçsuz kalsa da yarışma organizatörleri ‘October Rain’ şarkısının sözlerinin politik düzlemden çıkarıldığı konusunda ikna oldu.

Eurovision için şarkı sözleri değiştirildi

Tartışmaların gölgesinde İsrail, Eurovision Şarkı Yarışması’na katılacağı şarkının sadece sözlerini değil adını da değiştirdi. Büyük oranda değişen şarkının yeni adı ‘Hurricane’. Şarkının yeni hali, pazar günü İsrail’de ilk kez seslendirildi. İsrail’in kamu yayıncısı Kan’a göre şarkının şimdiki sözleri kişisel kriz yaşayan bir kadının hikayesini anlatıyor.

İsrail kamu yayıncısı Kan başta yarışmadan çekilmeyi tercih edeceğini söyleyerek şarkıyı değiştirmeyi reddetti. Ancak İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ülkenin katılabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine Eden Golan’ın seslendireceği şarkı düzenlemeler yapılıp son haline getirildi. Şarkı sözlerinin değişmesine rağmen İsrail’in Eurovision Şarkı Yarışması’ndan men edilmesine yönelik çağrılar devam ediyor.

Roger Waters'tan çağrı: İsrail'i Eurovision, FIFA ve UEFA'ya almayınRoger Waters’tan çağrı: İsrail’i Eurovision, FIFA ve UEFA’ya almayın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.